GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Συμμετέχουμε στην επιχείρηση της Μοσούλης, μαζί με τους Κούρδους

Ο τουρκικός στρατός υποστηρίζει τους Ιρακινούς Κούρδους Πεσμεργκά στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης από τις δυνάμεις του Ισλα...


Ο τουρκικός στρατός υποστηρίζει τους Ιρακινούς Κούρδους Πεσμεργκά στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Ζήτησαν βοήθεια από τους στρατιώτες μας στη βάση Bashiqa. Έτσι τους βοηθάμε  με το πυροβολικό μας εκεί» δήλωσε ο Μπιναλί Γκιλντιριμ στο CNN Turk.

Τις τελευταίες ώρες, από τα τουρκικά πυρά σκοτώθηκαν 17 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης, εκτός από το πυροβολικά, 4 μαχητικά F-16 βρίσκονται σε ετοιμότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μαχμούτ Τσαβούσογλου. 

Η Τουρκία έχει στρατεύματα στην βάση Bashiqa, βόρεια της Μοσούλης, όπου στην οποία εκπαιδεύονται οι Κούρδοι Πεσμεργκά και σουνίτες μαχητές.

οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην βάση Μπασίκα έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης που δεν επιθυμεί καμμία συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

Μέχρι πρόσφατα, η Άγκυρα ήταν επιφυλακτική στο να συμμετέχει στην επιχείρηση του διεθνούς συνασπισμού , λέγοντας ότι η χρησιμοποίηση σιιτικών πολιτοφυλακών, στις οποίες έχει βασιστεί στο παρελθόν ο ιρακινός στρατός, θα προκαλέσει διαθρησκευτική αναταραχή καθώς και ένα κύμα προσφύγων. Αντιτίθεται επίσης σε ενδεχόμενο ρόλο των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση