GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού θα στηριχθούν οι Βουλευτές για να ψηφίσουν Νόμον Τηλεοπτικών αδειών, αν έλθει στην Βουλήν;

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης. Όταν Νόμος τις κριθεί αντισυνταγματικός από το Ανώτατον Ακυρωτικόν Δικαστήριον, που εν προκειμένω είναι...


Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.

Όταν Νόμος τις κριθεί αντισυνταγματικός από το Ανώτατον Ακυρωτικόν Δικαστήριον, που εν προκειμένω είναι το Συμβούλιον της Επικρατείας, ΔΕΝ έχει ισχύν και νομικά περαιτέρω αποτελέσματα. Η προσφυγή για την Συνταγματικότητα του Νόμου γίνεται από προσφεύγοντες. Διοικητικές πράξεις που θα εκδοθούν βάσει αντισυνταγματικού Νόμου είναι άκυρες. Αυτά είναι γνωστά στους Νομικούς και, στην παγιοποίηση αυτού του πλαισίου συνέβαλεν με τις διδαχές του και ο ημίθεος του Διοικητικού Δικαίου Αείμνηστος Μιχαήλ Στασινόπουλος.
Τις βασικές αυτές αρχές τις γνωρίζουν, τις έχουν διαβάσει, ή εν πάση περιπτώσει τις έχουν απλώς ακούσει οι εκτοξεύσαντες άνομα βέλη κατά των Ανωτάτων Δικαστών, επειδή διέγνωσαν την αντισυνταγματικότητα Νόμου σε προσφυγήν ενδιαφερομένων;;; Είναι άκρως λυπηρά όσα συνέβησαν και δυστυχώς δεν σταματούν, αλλά συνεχίζονται οι απαράδεκτες δυσμενείς κρίσεις κατά των Δικαστών, γενόμενες από ανήκοντες στην Εκτελεστικήν Εξουσίαν. Είναι ιδιαζόντως έτι περισσότερον κατακριτές. Οι δύο Εξουσίες συνεργάζονται για την ορθήν λειτουργίαν της Διοικήσεως και την πρόβλεψη δυσμενών, σε βάρος του πολίτου ή της εννόμου τάξεως. Τυχόν αντιπαλότητα δεν νοείται. Εν προκειμένω έγιναν τα πλέον αήθη.

Πέραν αυτών, η Κυβέρνηση για να «εξουδετερώσει» (;) την Ακυρωτικήν απόφαση, κάτι αδύνατον αλλά και ανεπίτρεπτον διότι δεν είναι θεμιτές οι αντιθέσεις μεταξύ των δύο Εξουσιών, ετοιμάζει (ή μάλλον είχε ετοιμάσει γνωρίζουσα την λάθος πράξη της) νομοσχέδιον για την χορήγηση Τηλεοπτικών αδειών, εναντιουμένη στα ακυρωτικά δεδομένα!!!. Επιθυμεί, με την λεοντήν πλέον του Νόμου να παραχωρήσει Τηλεοπτικές άδειες, εξακολουθούσα να παρακάμπτει το Ραδιοτηλεοπτικόν Συμβούλιον, το μόνον Συνταγματικώς αρμόδιον για χορήγηση αυτής της αδείας. Και θα τις αποκαλέσει, όπως μάλλον ούτως σκοπεύει, «βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας». Η αντισυνταγματικότητα δεν αίρεται με το εφεύρημα αυτό!! Σε ομοίαν πράξη («βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας») στηρίζεται και καθυβρίζει αγρίως όλες τις Κυβερνήσεις, ότι επί 27 χρόνια συντηρούσαν ασυδοσίαν και χάος στον τηλεοπτικόν χώρον, δεδομένου ότι οι καναλάρχες δεν είχαν άδειαν!!! Σε ομοίαν πράξη («βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας») στηρίχθηκε για να συντάξει τον αντισυνταγματικόν Νόμον 4339/2015!!! Τώρα επιδιώκει να φέρει Νόμον, με όσα κατέκρινε και παρά την δεινήν πολιτικήν της αποτυχίαν.

Τώρα επιδιώκει να φέρει Νόμον για να δημιουργήσει νέες οξύτητες με την Δικαστικήν Εξουσίαν, αν και όμοιος Νόμος χωρίς την χορήγηση αδείας από το Ραδιοτηλεοπτικόν Συμβούλιον, θα είναι εκ νέου και εκ θεμελίων αντισυνταγματικός.

Θα υπάρξουν Βουλευτές, οι οποίοι θα ψηφίσουν ανάλογον Νόμον, χορηγήσεως αδείας, έστω και ως «βεβαιώσεως λειτουργίας» άνευ της συγκαταθέσεως του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου; Δεν θα υποστηρίζουν το αυτό «λάθος», όπως διατείνεται η Κυβέρνηση, ότι ισχύει μέχρι τώρα;;; Δεν έρχονται άκρως αντίθετοι με την Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας; Ή το πράττουν για να θεωρήσουν την εφήμερη παραμονήν τους στην Εξουσίαν, ως δυναμένη να εναντιωθεί και να υπερισχύσει στους κορυφαίους Δικαστές;; Δεν φοβούνταν το του Αισώπου «Φαίνε λύχνε και σίγα των αστέρων το φέγγος ουδέποτε εκλείπει».

1 σχόλιο

  1. Σε ομοίαν πράξη («βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας») στηρίχθηκε για να συντάξει τον αντισυνταγματικόν Νόμον 4339/2015!!! Τώρα επιδιώκει να φέρει Νόμον, με όσα κατέκρινε και παρά την δεινήν πολιτικήν της αποτυχίαν...

    Θα συμφωνήσω απόλυτα.Αρα βάση του νόμου ΑΎΡΙΟ κλείνουν όλα τα κανάλια αν ο κάθε κομματάρχης εκβιάζει ώστε να μη συσταθεί ΕΣΡ. Και θα πρέπει να μπαίνουν και πρόστιμα όποιος τολμήσει να παραβιάσει το σύνταγμα συμφωνείτε κ. Μιχαήλ Στρατουδάκη;; Όχι σύλληψή και αυτόφωρα το κουλούρα στην Θεσσαλονίκη επειδή δεν είχε άδεια για 25 κουλούρια πρόστιμο 10.000 χιλιάδες ευρώ!!! πολλοί νομικοί παρουσιάσετε όταν είναι χοντρά πορτοφόλια και ζητάτε την εφαρμογή του συντάγματος λες και οι δικαστές είναι ΟΛΟΙ αθώοι; να θυμηθούμε μερικά μπουμπούκια Αντωνία Ηλία πρώην ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια ,Ευάγγελος Καλούσης, Η τους δικηγόρους Πέτρος Μαντούβαλος...τους επτά δικηγόρους Αθηνών και ένας Θεσσαλονίκης που συνεργάστηκαν με τον Ευάγγελο Καλούση στην εταιρεία «Kaloussis & Partners» που είχε ιδρύσει ο αποπεμφθείς δικαστής μετά την αποφυλάκισή του.

    Ειδικότερα, στο δικηγόρο Θεσσαλονίκης Γεώργιο Νικολακόπουλο επιβλήθηκε 10μηνη προσωρινή παύση, στους δικηγόρους Αθηνών Δάλα Θεοφάνη, Παναγιώτη Μπαλάσκα, Απόστολο Παπαχαραλάμπους, Χρυσάνθη Γιαμαρέλου και Ουρανία Κατσαρού επιβλήθηκε προσωρινή παύση έξι μηνών και στους δικηγόρους της πρωτεύουσας Νικόλαο Βαλσαμάκη και Κωνσταντίνο Λαμπράκη επιβλήθηκε προσωρινή παύση τεσσάρων μηνών. Η τον γ.γ της ΝΔ κ. Μπαλτάκο που σε βίντεο έδειχνε με το δάχτυλο το πως καλούσαν τους δικαστές. ΒΡΏΜΑ ΚΑΙ ΛΙΣΟΔΙΑ υπάρχει παντού και μάλιστα είναι γνωστά τα [ανεξάρτητα όργανα].


    Υ.Γ έχει κάνει και τα ΌΡΓΙΑ [ η ανεξάρτητη δικαιοσύνη] ΣΙΩΠΆΤΕ. ΜΕΡΙΚΟΊ

    Νομικάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση