GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέσμευση-σοκ από τον Φιγιόν για κατάργηση 500.000 θέσεων στο Δημόσιο

«Άκρως επικίνδυνο» για την Γαλλία χαρακτηρίζει το φαβορί της δεξιάς για το χρίσμα Φρανσουά Φιγιόν, ο κεντρώος Φρανσουά Μπαιρού, που απειλ...


«Άκρως επικίνδυνο» για την Γαλλία χαρακτηρίζει το φαβορί της δεξιάς για το χρίσμα Φρανσουά Φιγιόν, ο κεντρώος Φρανσουά Μπαιρού, που απειλεί τώρα να διεκδικήσει την γαλλική προεδρία με το «MoDem», το κόμμα που δημιούργησε το 2007. Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο ο Μπαιρού, υπογράμμισε ότι πρόθεση του θέτοντας υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές είναι να ανακόψει την δυναμική του πρώην πρωθυπουργού, στην κούρσα για την επικράτηση στις εκλογές του Απριλίου.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, ο Φρανσουά Φιγιόν κατηγορείται πλέον ανοιχτά από την αντιπολίτευση, αλλά και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που πρόσκεινται στο στρατόπεδο του μετριοπαθούς Αλέν Ζιπέ, ότι στο πρόγραμμα του έχει υιοθετήσει ακροδεξιά γραμμή η οποία έγινε αντιληπτή μόλις την προηγούμενη Κυριακή, όταν έκανε την έκπληξη και τερμάτισε πρώτος, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της δεξιάς για το χρίσμα του κόμματος.

Αλλά και πολιτικοί αναλυτές που έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το πρόγραμμα του Φρανσουά Φιγιόν, συγκρίνουν πλέον δημόσια τον πρώην πρωθυπουργό με τον Ντόναλντ Ντραμπ.

Ο συντηρητικός πολιτικός στην περίπτωση που κερδίσει το χρίσμα της δεξιάς παράταξης και στη συνέχεια εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, υπόσχεται να υλοποιήσει ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-       Κατάργηση 500.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα

-       Κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων

-       Κατάργηση του 35ωρου και την αντικατάσταση του με 39 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας στο δημόσιο ενώ αφήνει ελεύθερες τις επιχειρήσεις να διαπραγματεύονται τον χρόνο εργασίας με όριο τις 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα

-       Κατάργηση του «μονοπωλίου» των συνδικαλιστικών οργανώσεων

-       Δημιουργία Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους από την άκρα δεξιά ο Φιγιόν, επιχειρεί να ικανοποιήσει τις συντηρητικές γαλλικές οικογένειες υποσχόμενος την επαναφορά των μαθητικών στολών στα σχολεία, το ξαναγράψιμο των σχολικών βιβλίων Ιστορίας της Γαλλίας που θα επικεντρώνονται στο εθνικό αφήγημα,  την απαγόρευση της υιοθεσίας από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια κ.ά.

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική ο Φρανσουά Φιγιόν, είναι υπέρ μιας επαναπροσέγγισης με την Ρωσία. Πιστεύει σε μια συμμαχία Ρώσων – Ιρανών για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το ισλαμικό κράτος, ενώ δεν θεωρεί κακό να υπάρξει μια προσωρινή συμμαχία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ.

Στα Ευρωπαϊκά Θέματα ο Φιγιόν προτιμά μια «Ευρώπη των Εθνών»,  η οποία θα σέβεται την «Εθνική κυριαρχία» της Γαλλίας. Μεταξύ άλλων επιθυμία του είναι να δημιουργηθεί μια «Ζώνη Σένγκεν ασφαλείας» από την οποία θα εκδιώκεται αυτόματα κάθε ξένο εγκληματικό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση