GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ! Κουτρουμάνο προτείνει τώρα η ΝΔ για Πρόεδρο του ΕΣΡ...

Προτείνουμε συγκεκριμένο όνομα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως είπε, πρό...


Προτείνουμε συγκεκριμένο όνομα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως είπε, πρόκειται για τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι προϋπόθεση είναι και η κατάργηση του συνόλου των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά.
Εν όψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων η Νέα Δημοκρατία προτείνει για πρόεδρο του Συμβουλίου τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, θέλοντας από την πλευρά της να αποσείσει τις κατηγορίες ότι δεν επιθυμεί λύση κι ενώ χθες βράδυ εμφανιζόταν αμετακίνητη, παρά την υποχώρηση στην οποία αναγκάστηκε η κυβέρνηση. Τώρα κάνει αναγκαστική στροφή και η ΝΔ...


Η ΝΔ ωστόσο επιμένει ότι η κατάργηση του νόμου Παππά πρέπει να προηγηθεί της επιλογής προσώπων, επιχειρώντας να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών πίσω στην κυβέρνηση, η οποία με τη νέα Διάσκεψη Προέδρων εντείνει την πίεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεδομένου ότι στη χθεσινή συνεδρίαση τελικά ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κράτησαν συναινετική στάση.
Εν τούτοις όμως χωρίς τη ΝΔ η απαιτούμενη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων είναι αδύνατον να συγκεντρωθεί και έτσι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με δήλωση του επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο στις “αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης” τονίζοντας ότι : “Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.”
Γι’ αυτό, προσθέτει ο κ.Κουμουτσάκος, η ΝΔ δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.
“Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Σύμφωνα με τον κ.Κουμουτσάκο: “Η πρόταση νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της ΝΔ για λύση.”
Χαρακτηρίζει τη συγκρότηση ΕΣΡ “η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση”, καταλήγοντας όμως στη διευκρίνιση: “Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.”
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση κατέθεσε χθες τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, το οποίο αφορούσε στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στη ΓΓΕΕ, έχει όμως διαμηνύσει πως συνολική αλλαγή στο νόμο 4339 θα έρθει μόνο αφού καθαρογραφεί και δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει μέσα στο Νοέμβριο. Το θέμα αυτό παραμένει συνεπώς σημείο τριβής, ενόψει και της νέας Διάσκεψης των Προέδρων την Πέμπτη.

O Aθανάσιος Κουτρομάνος γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το 1948. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα. Έλαβε απολυτήριο κλασικού λυκείου της Καρδίτσας κατά το έτος 1966. Έλαβε πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά το έτος 1971. Μετά την εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας, έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Στη συνέχεια υπηρέτησε κατά σειρά: Στο Πρωτοδικείο Πύργου Ηλείας επί τέσσερα έτη. Στο Πρωτοδικείο Πειραιώς επί δέκα έτη. Στο Πρωτοδικείο Βόλου, επί τρία έτη ως πρόεδρος πρωτοδικών. Στο Εφετείο Δωδεκανήσου, επί τρία έτη. Στο Εφετείο Λαρίσης επί έξι έτη. Στο Εφετείο Αθηνών επί ένα έτος. Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης επί δύο έτη. Στον Άρειο Πάγο υπηρετεί από το έτος 2006 ως αρεοπαγίτης επί πέντε έτη και ως αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου επί τρία έτη. Επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 7η Αυγούστου 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 οπότε τον διαδέχθηκε η Βασιλική Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση