GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Spiegel: Το ΝΑΤΟ αναβάλει την προσεχή σύνοδο κορυφής μετά τη νίκη Τραμπ

Για το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αναβάλει το NATO την προσεχή σύνοδο κορυφής του, λόγω της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικέ...


Για το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αναβάλει το NATO την προσεχή σύνοδο κορυφής του, λόγω της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η Σύνοδος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις αρχές του 2017, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, θα αναβληθεί επειδή υπάρχουν ανησυχίες ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να την αγνοήσει αν γίνει πολύ σύντομα μετά την ορκωμοσία του που θα γίνει την 20ή Ιανουαρίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το ΝΑΤΟ θέλει να δώσει στον Τραμπ χρόνο προκειμένου εκείνος να διαμορφώσει τη στάση του απέναντι του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός είχε επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της επαναξιολόγησης των σχέσεων της Ουάσινγκτον με τους συμμάχους της στο NATO και είχε υποστηρίξει πως τα κράτη-μέλη της συμμαχίας πρέπει να καταβάλλουν ένα «δίκαιο τίμημα» επειδή οι ΗΠΑ συμβάλλουν στην ασφάλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση