GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: 9 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους...

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση σε πλήθος με φορτηγό, σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Σύμφωνα μ...

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση σε πλήθος με φορτηγό, σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Για τουλάχιστον πενήντα τραυματίες κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost. Το Γαλλικό Πρακτορείο δίνει την ίδια πληροφορία επικαλούμενο δήλωση αξιωματικού της αστυνομίας.

Το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην Αστυνομία, μετέδωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε, ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο άνθρωπος που έριξε το φορτηγό πάνω στο πλήθος, έχει συλληφθεί. Ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συνοδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε.
Αδιευκρίνιστο τι ακριβώς συνέβη
Οι συνθήκες της θανατηφόρου σύγκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστες, όπως είπε ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος, απορρίπτοντας ως εικασίες αναφορές ότι το φορτηγό μπορεί να είχε κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από τζιχαντιστές.
"Η αλληλουχία των γεγονότων υποδεικνύει είτε ατύχημα είτε επίθεση", είπε ο υπουργός Εσωτερικών του συνομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου, Αντρέας Γκαϊσέλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, είπε σε δήλωση ότι ήταν ακόμα αδιευκρίνιστο, τί ακριβώς συνέβη.
Η Μέρκελ πενθεί για τα θύματα
"Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση η οποία διαπράχθηκε απόψε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι", δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η Μέρκελ "πενθεί" για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους βερολινέζους να "παραμείνουν στα σπίτια τους", με ανάρτησή της στο Twitter.
Τη συμπαράστασή του στη Γερμανίδα Καγκελάριο και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε μέσω Twitter ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

1 σχόλιο

  1. Ευτυχώς που δεν πέρασε από την Ελλάδα ο τρομοκράτης διότι τα παπαγαλάκια τον ΜΜΕ θα έθαβαν την χώρα μας για άλλη μια φορά..(ξεφραγκο αμπέλι κ.τ.λ κ.τ.λ από Μπογδάνους Οικονόμου,Πορτοσάλτε, Νέα δημοκρατία Αδωνι και Χίο Λοβέρδο, Βοριδη και sia...

    Το ισλαμικό μόρφωμα.. ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ φασισμός μπορεί να έχασε εδάφη αλλά δυστυχώς όπως εκτιμούν μυστικές υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί στην Ευρώπη και ΗΠΑ πάνω από δέκα εκατομμύρια καμικάζι=> εκτός από αυτούς που τους φυτεύανε από παιδιά μέσα στο κρατικό μηχανισμό<= (βλέπετε Τούρκο αστυνομικό)...Κανένα μέτρο ασφαλείας δεν μπορεί να εμποδίσει δολοφονίες αθώων όταν αυτός η αυτή θέλουν να ΠΕΘΆΝΟΥΝ ξέροντας ότι αυτό θα συμβεί όταν τραβήξουν το σχοινάκι με τα εκρηκτικά....

    Σίγουρα κάτι δεν κάνουμε καλά... σίγουρα κάτι δεν κάνουν καλά οι πολιτικοί και τα κόμματα τους, σίγουρα κάτι δεν κάνουν καλά οι θρησκείες,σίγουρα κάτι δεν κάνουν καλά οι πολυεθνικές...

    Το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι 78 τρις δολάρια ..τα 8 τρις κυκλοφορούν για συναλλαγές και 7 τρις δολάρια σε χρυσό τα 63 τρις ρευστό είναι μπαρκαρισμένα διότι γεννούν χρέος +=τοκογλυφικα+= σήμερα ΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΊΝΑΙ 203 τρις δολάρια και 103 τρις δολάρια τα παράγωγα του!!!!ΜΙΑ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΦΟΎΣΚΑ που όσες φορές έχει καθίσει επάνω της η ανθρωπότητα ξεφούσκωνε με ΠΌΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΊΜΑ...Δολάριο ΗΠΑ ..Ευρώ Ε.Ε...Ρούβλι Ρωσία και κινεζικό Γουάν...Είναι έτοιμα για πόλεμο ο Αμερικανικός στόλος είναι στα παράλια της Κίνας ..

    Πεκίνο, Κίνα
    Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας προχώρησε στην κατάσχεση ενός υποβρύχιου drone που είχε στείλει αμερικανικό ωκεανογραφικό σκάφος σε διεθνή ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

    Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε διάβημα, ζητώντας να τους επιστραφεί το drone, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

    Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό τέτοιου τύπου στην πρόσφατη ιστορία.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου βορειοδυτικά του κόλπου Σούμπικ, την ώρα που το USNS Bowditch, ένα ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος, επρόκειτο να ανακτήσει το υποβρύχιο σκάφος}} ...Όμως το Αμερικανικό think tank ανέφερε αυτή την εβδομάδα πως νέες δορυφορικές εικόνες υποδεικνύουν πως η Κίνα έχει εγκαταστήσει οπλικά συστήματα, περιλαμβανομένων αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων, και στα επτά τεχνητά νησιά που έχει κατασκευάσει στη θάλασσα!!!!!!...Το τρελό κουνάβι που θα ορκιστεί πρόεδρος τον ΗΠΑ στης 20 Ιανουαρίου ΖΗΤΆ αμερικανικοί κολοσσοί θα επιστρέψουν στης ΗΠΑ να δώσουν δουλειές σε Αμερικανούς και όχι σε Κινέζους...ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΆΛΕΙ ΔΑΣΜΟΥΣ....

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση