GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στα Ίμια - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στα Ίμια. Τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων της ...


Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στα Ίμια. Τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, προσέγγισε τις βραχονησίδες,  αλλά παρεμποδίστηκε από κανονιοφόρο του ελληνικού ναυτικού. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η τουρκική πυραυλάκατος απέπλευσε από την Αλικαρνασσό, (Μπόντρουμ) στις 11 το πρωί και προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων, όπου παρέμεινε για περίπου 20 λεπτά. Δεν έγινε καμία απόπειρα απόβασης στη βραχονησίδα. 

Στην περιοχή βρισκόταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» που κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο να αποχωρήσει, καθώς βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.  Λίγο αργότερα, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν και επέστρεψαν στην Αλικαρνασσό.

Το προκλητικό πάντως της υπόθεσης είναι ότι οι Τούρκοι είχαν στείλει κάμερες στην Αλικαρνασσό για να μαγνητοσκοπήσουν στην επιβίβαση του Ακάρ στην πυραυλάκατο που συνόδευσε τα φουρκωτά μέχρι τα Ίμια. Οι Τούρκοι τράβηξαν φωτογραφίες και από την προσέγγιση των Ιμίων και μάλιστα τις ανέβασαν στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.  

 

 

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση