GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΪΛΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο ομογενής που έχει διχάσει την Αμερική…

Ένας δημοσιογράφος ελληνικής καταγωγής βρίσκεται στο επίκεντρο των αμερικανικών και όχι μόνο μέσων ενημέρωσης κατά τις τελευταίες μέρες. ...

Ένας δημοσιογράφος ελληνικής καταγωγής βρίσκεται στο επίκεντρο των αμερικανικών και όχι μόνο μέσων ενημέρωσης κατά τις τελευταίες μέρες.
Οι δηλώσεις του Μάιλο Γιαννόπουλου που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για την παιδοφιλία άναψαν φωτιές. Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκε η ομιλία του στο μεγάλο ετήσιο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που διοργανώνει η American Conservative Union και ο εκδοτικός οίκος Simon and Schuster που είχε υπογράψει μαζί του συμβόλαιο ύψους 250.000 δολλαρίων ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδώσει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Dangerous».
Σε συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη ο Μάιλο Γιαννόπουλος γνωστοποίησε την παραίτησή του από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Breitbart News τον οποίο μέχρι πρότινος διηύθυνε ο Στιβ Μπάννον ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου σε θέματα διακυβέρνησης και στρατηγικής. Τόνισε ότι δεν θέλει η κακή επιλογή λέξεων εκ μέρους του να βλάψει τη σημαντική δημοσιογραφική δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοί του στο Breitbart News.
Ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του περί παιδεραστίας και εξήγησε ότι και ο ίδιος ήταν θύμα κακοποίησης ως έφηβος.
Ακόμα, κατήγγειλε το κυνήγι των μέσων ενημέρωσης τα οποία δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να τον εξαφανίσουν.
Ο Μάιλο Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στην Βρετανία. Ο Έλληνας πατέρας του και η Βρετανίδα μητέρα του χώρισαν, όταν ήταν 6 ετών.
Τον πατέρα του, ο οποίος παντρεύτηκε μετά μια μαύρη γυναίκα από την Τζαμάικα, περιέγραφε ως τον Έλληνα Τόνυ Σοπράνο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Έκανε ακατανόητα πράγματα και, όταν γύριζε σπίτι, άκουγε Βάγκνερ και έπινε κρασί.
Για τον Μάιλο Γιαννόπουλο, η Ελλάδα είναι μια άγονη και αφιλόξενη γη με περίεργα ποτά και κακοντυμένες υπέρβαρες γυναίκες μέσης ηλικίας. «Η Ευρώπη θέλει λιτότητα και ειλικρινά η οικογένειά μου στη νότια ευρωπαϊκή χώρα το αξίζει. Εμείς οι Έλληνες επινοήσαμε την βία, την τεμπελιά και την διαφθορά.» είχε δηλώσει στο παρελθόν.
«Εκπλήσσεται κυριολεκτικά κανείς που οι Έλληνες δεν πληρώνουν τα χρέη τους;» συνηθίζει να λέει για την ελληνική οικονομική κρίση. «Δεν υπάρχει φίλος μου που να μην χρωστάει, επειδή δεν έχει ψιλά ή δεν λειτουργεί η κάρτα του, όπως καθένας που έχει ένα επώνυμο με πολλά φωνήεντα.»
Τα σχόλια του κατά των μουσουλμάνων, των προσφύγων και των γυναικών έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Ως πατέρα του χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τον Ιούλιο το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του, αφού υποκίνησε μια επίθεση εναντίον της μαύρης ηθοποιού Λέσλι Τζόουνς.
Πριν από μερικές μέρες το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας ακύρωσε μια ομιλία του ύστερα από βίαιες διαδηλώσεις εναντίον του. Τότε, ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στο Twitter η στάση του πανεπιστημίου να μην επιτρέπει τον ελεύθερο λόγο μπορεί να το οδηγήσει σε μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις.
Οι υποστηρικτές του αναφέρουν πως είναι ένας προστάτης της ελευθερίας του λόγου.
Οι δηλώσεις του για το ότι ο όρος παιδοφιλία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρά μόνο για τα παιδιά κάτω των 13 ετών, δηλαδή «τα παιδιά που δεν έχουν φθάσει ακόμα στην εφηβεία» δείχνουν να βάζουν τέλος στην φιλόδοξη πορεία του.
Ο ίδιος το αρνείται.
Θα ιδρύσει ένα δικό του ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης που θα επικεντρώνεται κυρίως στην διασκέδαση και στην εκπαίδευση και θα ανακοινώσει νέο γύρο διαλέξεων στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι «μη νομίζετε πως αυτά που έγιναν πρόσφατα θα με σταματήσουν. Δεν πάω πουθενά».
Αλεξία Καψαμπέλη
www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση