GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα η εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό

'Αρχισε στις 7 το πρωί η διαδικασία απομάκρυνσης 72.000 κατοίκων από τη ζώνη εκκένωσης που ορίστηκε σε ακτίνα 1900 μέτρων από το ...


'Αρχισε στις 7 το πρωί η διαδικασία απομάκρυνσης 72.000 κατοίκων από τη ζώνη εκκένωσης που ορίστηκε σε ακτίνα 1900 μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Ευόσμου - Κορδελιού.

 Η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας αναμενόταν να αρχίσει στις 10 το πρωί αλλά θα υπάρξει καθυστέρηση καθώς η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται. Οι αστυνομικοί περνούν από σπίτια και καταστήματα για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Από την στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία εξουδετέρωσης, ο "συναγερμός" προβλέπεται να λήξει σε έξι έως και οκτώ ώρες, όταν θα έχει απομακρυνθεί η βόμβα από τον πολεοδομικό ιστό.

Η επιχείρηση θα κρατήσει τρεις έως τέσσερις ώρες. Ειδικοί πυροτεχνουργοί θα αφαιρέσουν τον πυροκροτητή ώστε η βόμβα να «σβήσει» πλήρως και για πάντα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία με κορδέλα μήκους τριάντα χιλιομέτρων σε όλη την περίμετρο της ζώνης που εκκενώνεται, ενώ τη διαδικασία θα περιφρουρήσουν χίλιοι αστυνομικοί. 

"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού που πρέπει να γίνει στη χώρα, εντός τριών ωρών από τις 7 έως τις 10 το πρωί. Είναι δύσκολο εγχείρημα. Όσο καλομελετημένο είναι ένα τέτοιο σχέδιο για να επιτύχει απαιτείται η συνεργασία των δημοτών, για να υποβοηθήσουμε το έργο του στρατού, της ελληνικής αστυνομίας ή της δημοτικής αρχής" δήλωσε ο δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού, Πέτρος Σούλας. 

Τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχουν αρχίσει ήδη να φεύγουν από τα σπίτια τους με τα λεωφορεία που θα διαθέσει ο ΟΑΣΘ από τα σημεία συγκέντρωσης στα σημεία φιλοξενίας.

Στα σημεία συγκέντρωσης θα υπάρχουν εθελοντικές ομάδες, αστυνομικοί και υπάλληλοι του δήμου για να γίνεται με τάξη η επιβίβαση στα λεωφορεία. Παράλληλα θα διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ μέχρι τις 9 το πρωί για όποιον θέλει να μετακινηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση