GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη ΧΑ: "Το 2011 ήρθαν και τα μαχαίρια και έμαθα τον φασισμό..."

Σε δεκάδες περιστατικά επιθέσεων σε βάρος μελών της πακιστανικής κοινότητας αναφέρθηκε, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρό...


Σε δεκάδες περιστατικά επιθέσεων σε βάρος μελών της πακιστανικής κοινότητας αναφέρθηκε, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Javed Aslam.

Ο μάρτυρας υπογράμμισε πως οι επιθέσεις της οργάνωσης κατά Πακιστανών σε όλη την χώρα φθάνουν τις 300, ενώ όπως κατέθεσε τα θύματα των ενεργειών αυτών είναι περίπου 900.

Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Javed Aslam αναφέρθηκε σε απειλές και επιθέσεις σε μαγαζιά συμπατριωτών του στη Νίκαια, στον Ασπρόπυργο και στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ επισήμανε πως αρκετοί αστυνομικοί ανέχονταν ή ενεργούσαν αντίστοιχα με τους χρυσαυγίτες.

Στην κατάθεσή του ο κ. Aslam αναφέρθηκε και στη δολοφονία του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, για την οποία έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, με το δικαστήριο μάλιστα να αναγνωρίζει ρατσιστικά κίνητρα στις πράξεις τους. Μάλιστα, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι δυο καταδικασθέντες δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

«Τι είναι ρατσισμός;» ρώτησε τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας η υπεράσπιση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια. «Εγώ κατάλαβα τον ρατσισμό το 2010 από αυτούς που μας χτύπαγαν και μας λέγανε “σκουπίδια” και πως αυτοί ήταν καλύτεροι. Μετά το 2011 ήρθαν και τα μαχαίρια και έμαθα τον φασισμό», ήταν η απάντηση του μάρτυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση