GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καινοτομία στο Κύπελλο Αγγλίας: Θα επιτρέπεται και τέταρτη αλλαγή

Παρότι είναι ο αρχαιότερος θεσμός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το Κύπελλο Αγγλίας δεν παύει να πρωτοπορεί. Έτσι, στα παιχνίδια των π...


Παρότι είναι ο αρχαιότερος θεσμός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το Κύπελλο Αγγλίας δεν παύει να πρωτοπορεί. Έτσι, στα παιχνίδια των προημιτελικών της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, θα εφαρμοστεί μία ενδιαφέρουσα καινοτομία: οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και τέταρτη αλλαγή, σε περίπτωση που ο αγώνας πάει στην παράταση!

Πρόκειται για μία καινοτομία που έχει ήδη εφαρμοστεί στο Copa America και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Σημειωτέον ότι μέχρι πέρυσι (και αυτό το σύστημα ίσχυσε και φέτος μέχρι και τη φάση των 16) στα προημιτελικά της διοργάνωσης δεν υπήρχε παράταση, αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας διεξαγόταν και δεύτερο παιχνίδι, στην έδρα του φιλοξενούμενου του πρώτου αγώνα, και μόνο αν και αυτό έληγε ισόπαλο, τότε πήγαινε στην παράταση.

“Με το Κύπελλο να υιοθετεί τώρα μία μορφή απευθείας νοκ άουτ από τα προημιτελικά και μετά, η εισαγωγή μίας τέταρτης αλλαγής στην παράταση θα φέρει επιπλέον ενδιαφέρον”, δήλωσε ο επικεφαλής της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Μάρτιν Γκλεν. “Επίσης, από τεχνικής άποψης, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αξιοποιήσουν οι προπονητές την ευκαιρία να κάνουν μία επιπλέον αλλαγή σε τόσο σημαντικά παιχνίδια και την επίδραση που θα έχουν στο τελικό αποτέλεσμα”.

Το σύστημα της τέταρτης αλλαγής θα ισχύσει δοκιμαστικά φέτος και την επόμενη χρονιά, ενώ σύμφωνα με τον Γκλεν είναι πιθανό την επόμενη χρονιά να εφαρμοστεί από τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης και μετά και η χρήση βίντεο που θα βοηθά τους διαιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι τα εξής:

Μίντλεσμπρο – Μάντσεστερ Σίτι
Αρσεναλ – Λίνκολν
Τότεναμ – Μίλγουολ
Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση