GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαμελίζονται τα Σκόπια;

Dimitris Liberopoulos διαμελίζονται τα Σκόπια? ( παράθεση ρεπορτάζ επικαιρότητας ) Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νόεφ...

διαμελίζονται τα Σκόπια?
( παράθεση ρεπορτάζ επικαιρότητας )

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νόεφ, εξέφρασε την άποψη ότι τo κράτος των Σκοπίων είναι υπό διαμελισμό και το θέμα είναι εάν θα γίνει βίαια ή ειρηνικά.
«Η αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν έχει πια μέλλον ως ένα ενιαίο κράτος, στην πράξη η καντονοποίησή της έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το θέμα τώρα είναι εάν η οριστική διαίρεση θα γίνει βίαια ή ειρηνικά», δήλωσε ο Νόεφ στο Πρακτορείο FOCUS.
Αλλά και to Tribune.gr. μετέδωσε ότι η πολιτική κρίση που παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό, κλιμακώνεται στον βαθμό που η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» χάνει πλέον στην πράξη της εθνική κυριαρχία της.
Σύμφωνα με τον Νόεφ, η επιστολή του Προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους «στρατηγικούς εταίρους» της χώρας του αποτελεί ιδιόμορφο μήνυμα SOS προς τη διεθνή κοινότητα, στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «ναυάγιο του πλοίου των Σκοπίων».
Και ο Βούλγαρος πολιτικός καταλήγει : «Η πολιτική ελίτ που κυβερνούσε βυθίζει τη χώρα λόγω συμπλεγμάτων κατωτερότητας, έλλειψης γεωπολιτικής διορατικότητας, επαρχιωτισμού και προσωπικής απληστίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση