GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν έκλαψαν ο Πούτιν και ο Ομπάμα

Όταν δακρύζει ένας πολιτικός και δη ένας παγκοσμίου φήμης ηγέτης, γίνεται αυτομάτως είδηση κι αυτό γιατί έχουμε συνηθίσει ένα διαφορε...


Όταν δακρύζει ένας πολιτικός και δη ένας παγκοσμίου φήμης ηγέτης, γίνεται αυτομάτως είδηση κι αυτό γιατί έχουμε συνηθίσει ένα διαφορετικό προφίλ: Συνήθως εμφανίζονται δημόσια συγκρατημένοι αλλά ξεχνάμε ότι και αυτοί διακατέχονται από ανθρώπινα συναισθήματα. 

Παρακάτω, το sputniknews παρουσιάζει μερικές περιπτώσεις ηγετών, που παρασύρθηκαν από τα συναισθήματά τους. 

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν 

Στις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2012, ο Πούτιν κέρδισε με ποσοστό άνω του 60% και ορκίστηκε ξανά στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Δυο ημέρες μετά τη νίκη πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Manege στη Μόσχα απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του. Στη συγκέντρωση, δε κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του αν και αργότερα είπε, βέβαια, ότι τα δάκρυα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ο ερεθισμός των ματιών από τον αέρα. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

Στις 5 Ιανουαρίου, η συγκίνηση κατέβαλε τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ μιλούσε για τα μέτρα που θα περιόριζαν την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Στην ομιλία του, θυμήθηκε την τραγωδία στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Κονέκτικατ όταν 20 μαθητές έχασαν τη ζωή τους από ένοπλο, το 2012. Ο 55χρονος άφησε τα συναισθήματα να τον καταβάλλουν και κατά τη διάρκεια της αποχαιρετηστήριας ομιλίας του ως πρόεδρος, τον περασμένο Ιανουάριο. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ 

Σπάνια η βασίλισσα της Αγγλίας επιτρέπει στον εαυτό της να αφήνεται συναισθηματικά δημοσίως. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη στις 17 Μαϊου του 2016 όταν δάκρυα άρχισαν να κυλούν στο μάγουλό της κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμήν πεσόντων στρατιωτών του συντάγματος του Δούκα του Λάνκαστερ.

Ο πρώην Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2010, ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι δε κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του απευθυνόμενος στο λαό, καλώντας τους συμπατριώτες του για να σταματήσουν τη βία στη χώρα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα

Στις 2 Οκτωβρίου 2009, ο τότε πρόεδρος της Βραζιλίας ξέσπασε σε δάκρυα χαράς, αφού είχε γίνει γνωστό ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο θα φιλοξενούσε  τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους

Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο του Τζορτζ Μπους στη διάρκεια τελετής απονομής, μετά θάνατον, μεταλλίου τιμής σε στρατιώτη, στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2007. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση