GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρόεδρος Σίσι κηρύσσει την Αίγυπτο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών, μετά...


Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σήμερα εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος της χώρας πρέπει να καταθέσει το σχετικό αίτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός μίας εβδομάδας, προκειμένου να εγκριθεί.

Ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που θα εφαρμοστούν, καταρχάς η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες» επισήμανε ο πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι έλαβε το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «προστατεύσει» και να «διαφυλάξει» την χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση