GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ιερά τέρατα» της Μπαρτσελόνα στους πρόσφυγες της Μυτιλήνης

Οι αστέρες των «μπλαουγκράνα» αντιμετώπισαν ομάδα επιλέκτων βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας Διάσημοι βετεράνοι της Μπ...


Οι αστέρες των «μπλαουγκράνα» αντιμετώπισαν ομάδα επιλέκτων βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας

Διάσημοι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα  όπως ο Χερέρα, ο Αρούνα Μπαμπαγκίτα, ο Εντμίλσον, ο Αλοΐσιο και ο Μπελέτι βρεθήκαν σήμερα στη Μυτιλήνη και στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, παίζοντας μπάλα με εκατοντάδες προσφυγόπουλα, χορεύοντας, τραγουδώντας μαζί τους και κουβεντιάζοντας για το πώς περνάν και το τι θα θέλαν από την ζωή τους.

Οι αστέρες των «μπλαουγκράνα» προπόνησαν επί ώρες σε προπονητικό στάδιο της Μυτιλήνης παιδιά από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της Μυτιλήνης αλλά και προσφυγόπουλα.

Ο  Μπελέτι - σε ένα διάλειμμα ανάμεσα στις αγκαλιές με τα προσφυγόπουλα που τον αναγνώριζαν και έτρεχαν κοντά του – δήλωσε:  «Το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει πρόσωπα αλλά και ομάδες. Να κάνει τους ανθρώπους να συνεργαστούν, να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Ήρθαμε σήμερα στη Μυτιλήνη, για να στηρίζουμε τους πρόσφυγες που ζουν στο νησί αλλά και τους κατοίκους που δοκιμάστηκαν αφού το νησί αποτέλεσε γέφυρα προς την άλλη Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Θέλουμε να προσφέρουμε λίγη ελπίδα, λίγη χαρά στους ανθρώπους που υπέφεραν ή υποφέρουν ακόμα. Η Λέσβος είναι ξανά ένα πανέμορφο νησί χωρίς προβλήματα που αξίζει κανείς να το επισκεφθεί. Και να ζήσει από κοντά τους αξιοπρεπείς και μοναδικούς ανθρώπους του μαζί με τη μοναδική του φύση».

Στις  6.30 το απόγευμα αντιμετώπισαν  στο γήπεδο της Μυτιλήνης ομάδα επιλέκτων βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας - ανάμεσά τους οι Μαρινάκης, Τζιωρτζόπουλος, Χλωρός, Λυμπερόπουλος, Φραντζέσκος, Καρασαββίδης, Νιόπλιας, Κοπιτσής και Βύντρα.σε έναν αγώνα στήριξης των προσφύγων αλλά και υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας που δοκιμάστηκε από την προσφυγική κρίση.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον δήμο Λέσβου, το Ίδρυμα της Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Μπαρτσελόνα (Fundacio FC Barcelona), και την Ένωση των Παικτών της της Μπαρτσελόνα. Αποτελεί δε, μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση