GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκάρουν οι εικόνες από τον πύρινο εφιάλτη σε χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι σε περίπου δέκα χωριά τηςελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, στους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης λόγω...


Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι σε περίπου δέκα χωριά τηςελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, στους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται από χθες.
"Επικρατεί χαμός. Δεν έχουμε βοήθεια. Ένα μόνο ελικόπτερο από Αλβανία έκανε ρίψεις χθες και σήμερα το απόγευμα" δήλωσε ι ο δήμαρχος Δρόπολης Αχιλλέας Ντέτσικας στο enikos.gr. "Έχουν καεί σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες", προσέθεσε με την ελληνική κυβέρνηση να απαντά στο αίτημα του για βοήθεια.
Με κυβερνητική απόφαση, αναχωρούν με το πρώτο φως της μέρας από τη Θεσσαλονίκη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ CL-415, τα οποία θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών γύρω από τα ελληνικά χωριά.
Όπως έγινε γνωστό, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν στις περιοχές που είναι τα χωριά Γεωργουτσάτες, Χουλιαράτες, Γράψη Δρόβιανη, και Φρουστάνη.
Δείτε τις φωτογραφίες




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση