GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απομακρύνει την έδρα της από την Καταλωνία η τράπεζα Banco de Sabadell

Την απομάκρυνση της έδρας της από την Καταλωνία και την μεταφορά της στο Αλικάντε της Ανδαλουσίας αποφάσισε η ισπανική τράπεζα Banco de...


Την απομάκρυνση της έδρας της από την Καταλωνία και την μεταφορά της στο Αλικάντε της Ανδαλουσίας αποφάσισε η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell.
Η απόφαση της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία αποκαλύπτει την έντονη ανησυχία που διακατέχει τράπεζες και επιχειρήσεις, καθώς το καταλανικό κοινοβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.
Η απόφαση της Banco de Sabadell ήρθε μετά την ραγδαία πτώση των μετοχών της μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής. Παράλληλα, η τράπεζα CaixaBank, η μεγαλύτερη στην Καταλωνία και τρίτη στην Ισπανία, θα εξετάσει σήμερα Παρασκευή την πιθανή μεταφορά της έδρας της.
Ο μεγαλύτερος φόβος των τραπεζών της Καταλωνίας είναι να βρεθούν εκτός Ευρωζώνης σε περίπτωση μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας της περιοχής, γεγονός που θα τους στερήσει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση