GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγχαρητήρια κι ευχές για το θάνατο του πατέρα σου!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Φυσικά κανένα ΜΜΕ της δύσης δεν θα μιλήσει για τη σημερινή μεγάλη γιορτή στη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Φυσικά κανένα ΜΜΕ της δύσης δεν θα μιλήσει για τη σημερινή μεγάλη γιορτή στη...
Διονυσιά της Συρίας, όπου ενταφιάστικε ο θρυλικός Κομαντάντε Issam Zahreddine, ο μυθικός Απελευθερωτής της Συριακής γης.
Γιορτάζουν το θάνατο ενός μαχητή της Λευτεριάς και της Ανεξαρτησίας... Μαρτύρησε για την Πατρίδα σ' έναν αντιιμπεριαλιστικό αγώνα επτά χρόνων... Γιορτάζουν τον Ήρωα κι αυτό μόνον όσοι έχουν επισκεφθεί τη μαρτυρική Συρία μπορούν να το αισθανθούν.

Μια μεγάλη γιορτή για το θάνατο, αφού ήταν θέληση του γιου του Yaroub Zahr Eddine, ο οποίος μπήκε στο χώρο της ταφικής τελετής κρατώντας στα χέρια του τις σημαίες των Δρούζων και της Συριακής πατρίδας: «Ευχαριστούμε όλους όσους θέλησαν να εξωτερικεύσουν τα αισθήματά τους, αλλά για το θάνατο του πατέρα μου, εγώ κι όλη η οικογένειά μου δεν θα θέλαμε να απαντήσουμε σε εκδηλώσεις συλλυπητηρίων, αντιθέτως καλοδεχόμαστε συγχαρητήρια, ευχές και ευλογίες!». Υποκλινόμαστε... [Πεθαίνουν οι ήρωες;]
Οι Δρούζοι αποτελούν ιδιαίτερη εθνότητα που αριθμεί περίπου τα 2.000.000 πληθυσμό και κατοικεί σήμερα στη Συρία. Εθνότητα στην Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Λίβανο...
Σήμερα στη Συρία ένωσαν 18 εθνότητες κάτω από τη Συριακή σημαία... 

Ο Κομαντάντε αναπαύθηκε εκεί που γεννήθηκε. Στη Διονυσιάς (την αρχαία ελληνική πόλη προς τιμή του θεού Διόνυσου), τη σημερινή Ας Σουγουαΐντα των περίπου 70.000 κατοίκων.
Στην πόλη που ονομάζουν "Μικρή Βενεζουέλα" γιατί το 60% των κατοίκων της γεννήθηκε στη Βενεζουέλα, όπου τον περασμένο αιώνα έχουν μεταναστεύσει 200.000 περίπου Σύροι και μάλιστα την πόλη είχε επισκέφθηκε και μίλησε στο Στάδιο της ο Κομαντάντε Τσάβες.
Στην "πολιτισμένη" δύση δεν επιτρέπεται στα ΜΜΕ να υπάρχουν αυτές οι "συμβολικές" εκδηλώσεις γιατί προκαλούν επαναστατικά συναισθήματα και το διευθυντήριο έχει στρατευτεί μαζί με τους τρομοκράτες.
Δυστυχώς και η επίσημη Ελλάδα, όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων με μπροστάρηδες τρεις υπουργούς των Εξωτερικών (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς), σε μια αδιάρρηκτη ενότητα υπό τη σημαία της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", αλλά και το σύνολο της εξωκοινοβουλευτικής "επαναστατικής αριστεράς", που αδιάλειπτα για επτά ολόκληρα χρόνια "αγωνίστηκαν" εναντίον του "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ", όπως απαιτούσε η "αραβική άνοιξη made in USA".
Όλοι τους επλήγησαν από σύνδρομο αμνησίας για τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
Τραγική ειρωνεία... ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε κι αυτός στη λίστα των "επικίνδυνων τρομοκρατών" τον Κομαντάντε Issam Zahreddine, προσφάτως στις 19 Ιούλη 2017, όταν ο Κομαντάντε υπερασπιζόταν με τους άνδρες του μια πόλη 250.000 κατοίκων, πολιορκούμενη εδώ και τέσσερα χρόνια από τους τζιχαντιστές.
Η σημερινή γιορτή της ταφής του Ολύμπιου ήρωα:


Ο δικός μας αποχαιρετισμός, με σεβασμό στη θέληση του γιου του -Qualis pater, talis filius... λέγανε οι Ρωμαίοι-, μία επική αφήγηση του μεγάλου συγγραφέα, διανοούμενου, ποιητή, σκηνοθέτη Orson Welles.

Όταν ο Orson Welles ηχογραφούσε για τους Manowar... ίσως ήθελε να τιμήσει τον Κομαντάντε Issam Zahreddine.
Τη δεκαετία του ’80 ο Orson Welles, ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης του “Πολίτη Κέιν”... πρόσθεσε μια ανεπανάληπτη αφήγηση στο δίσκο των Manowar, με τίτλο Defender:



"When you are old enough to read this words
Their meaning will unfold
These words all that's left
And though we've never meet, my only son
I hope you know
That I would have been there to watch you grow
But my call was heard and I did go
Now your mission lies ahead of you
As it did mine so long ago
To help the helpless ones who all look up to you
And to defend them to the end

Defender
Ride like the wind
Fight proud, my son
You're the defender
God has sent"
=
Defender
Manowar
When you are old enough to read this words
Their meaning will unfold
These words all that's left
And though we've never meet, my only son
I hope you know
That I would have been there to watch you grow
But my call was heard and I did go
Now your mission lies ahead of you
As it did mine so long ago
To help the helpless ones who all look up to you
And to defend them to the end
Defender
Ride like the wind
Fight proud, my son
You're the defender
God has sent
Father, father, father
I look up to you and heed thy call
This letter ends my search
I'll live"
Καλό ταξίδι Κομαντάντε Issam Zahreddine!
* Πεθαίνουν οι ήρωες;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση