GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΥΜΙΖΕΙ τα Ιουλιανά του 1965 (στην Ελλάδα), η στάση του Ιταλού Προέδρου...

Stefanos Kavallierakis   Αυτό που έκανε ο Ιταλός Πρόεδρος και του δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα δλδ να μην δεχθεί το διορισμό ενός υπουρ...

Stefanos Kavallierakis 
Αυτό που έκανε ο Ιταλός Πρόεδρος και του δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα δλδ να μην δεχθεί το διορισμό ενός υπουργού στην Ελλάδα το έκανε ας πούμε ο Κωνσταντίνος το 65 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έγινε ο κακός χαμός βέβαια αν και τότε του έδινε επίσης το δικαίωμα το Σύνταγμα.
Στα δικά μας σήμερα δεν υπάρχει σύγκριση βέβαια με την Ιταλία γιατί ο ΠτΔ δεν έχει τέτοιο δικαίωμα και για μένα ορθώς δεν το έχει και μεταπολιτευτικά κανενας ΠτΔ δεν συγκρούστηκε με εκλεγμένη κυβέρνηση.
Και επειδή γράφονται διαφορες βλακειες ο Παυλοπουλος προφανώς ούτε το δημοψήφισμα μπορούσε να αναστείλει ούτε να το ακυρώσει , παρενέβη όμως καθοριστικά μετά το δημοψήφισμα με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει το πρόσωπο του ή αυτά που λέει αλλά η αλήθεια είναι αυτή.
Από εκεί και πέρα η Ιταλία για μένα έχει εδώ και καιρό πρόβλημα πολιτικής αντιπροσώπευσης με πολλές υπηρεσιακές κυβερνήσεις , με την αναρρίχηση του Ρεντσι στη πρωθυπουργία με μια οριακά μάλλον μη δημοκρατική διαδικασία κτλ. Η κίνηση αυτή του Προέδρου της μάλλον διογκώνει το πολιτικό της πρόβλημα της παρα το λύνει και μεγαλώνει και τα προβλήματα εντός Ευρωζωνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση