GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνημα Αλλαγής: Πρώτα η αξιολόγηση του κειμένου της συμφωνίας για το Σκοπιανό

Επιφυλακτικό είναι το Κίνημα Αλλαγής μέχρι να μελετήσει την συμφωνία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. ...

Επιφυλακτικό είναι το Κίνημα Αλλαγής μέχρι να μελετήσει την συμφωνία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ υπό την Φώφη Γεννηματά, χωρίς τη συμμετοχή του Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, που βρίσκονται εκτός Αθηνών, ενημερώθηκε από την επικεφαλής του για όσα ανέφερε στο τηλεφώνημά του ο Αλέξης Τσίπρα για την συμφωνία και θα συνεδριάσει ξανά αύριο αφού λάβει και αξιολογήσει το τελικό κείμενο της συμφωνίας.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:
«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης.Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις.Στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι Ευρωπαϊκές αρχές».

2 σχόλια

  1. Φώφη Γεννηματά και λοιποί του "Κινήματος Αλλαγής", μήπως έχετε πυρετό;
    Βάλτε θερμόμετρο, γιατί μου φαίνεται ότι παραληρείτε!
    Λέτε: «Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις».
    Συμφωνούμε, αλλά οι πάγιες πατριωτικές θέσεις ακολουθούν. Το όνομα προηγείται.
    Εάν δεν συμφωνηθεί πρώτα το όνομα, οι λοιπές θέσεις δεν έχει νόημα να συζητηθούν.
    Μήπως ξεχάσατε τη θέση του Ηγέτη (με Η κεφαλαίο) Ανδρέα Παπανδρέου, ότι το όνομά μας είναι η ψυχή μας;
    Είναι δυνατό να τους παραδώσετε σήμερα το μοναδικό όπλο-κλειδί για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή, τάχα μου, «δεσμεύθηκαν» ότι θα προτείνουν στους Σκοπιανούς να ψηφίσουν, στο αβέβαιο μέλλον, θετικά στο Δημοψήφισμα;
    Οι Σκοπιανοί καίγονται για λύση. Όχι η Ελλάδα.
    Νομίζετε ότι οι Σκοπιανοί είναι σαν τον Τσίπρα που με αυθάδεια θα διέστρεφε και θα αντέστρεφε το αποτέλεσμα;
    Και εάν, παρά πάσα προσδοκία, καταψηφίσουν οι Σκοπιανοί την πρόταση, νομίζετε ότι οι Αμερικανοί θα δώσουν πίσω το «κλειδί» ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, που αβασάνιστα τους παρέδωσε ο κ. Τσίπρας;
    Τί άλλο μας επιφυλάσσετε;
    Σας παρακαλώ, μην αγωνίζεστε να μας αφήσετε πολιτικά άστεγους!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάζεται μελέτη τής συμφωνίας για νά αποφασίσετε όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Κλ.;
    Είναι προφανές και στους πλέον αδαείς ότι ο Ζαεφ επετυχε με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια με την επιλογή του ονόματος και μόνον:

    1) Η αβαπτιστη ΠΡΩΗΝ (FORMER)FYROM απέκτησε το πολυπόθητο όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ και με μια κίνηση διαγράφοντας το ΠΡΩΗΝ.

    2) Ο χαρακτηρισμός ΒΟΡΕΙΑ υποδουλώνει ξεκάθαρα και αυτόματα ότι υπάρχει και ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με ενσωματωμένο το στοιχείο του αλυτρωτισμού λόγω του γεωγραφικού προσδιορισμού. Ο αλυτρωτισμός μπορεί να εκδηλωθεί μόνον από την πλευρά των Σκοπίων εννοείται ( βλ. παράγραφο 3).

    3) Προκύπτει ή όχι ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας μετατρέπεται αυτόματα θεωρητικά και με την βούλα μας σε ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Επειδή όμως στα χαρτιά δεν υπάρχει γεωγραφικα ούτε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ( η νυν δική μας δηλαδή ) ούτε ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ( η δική μας πάλι που προεκυψε από τα βαφτίσια) , τι θά απομένει διεθνώς στα χαρτιά ως γεωγραφική οντότητα; Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ που φυσικά έτσι θα αποκαλείται παντού ανά την υφήλιο και θα ξεχασθεί η δική μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς σύνορα, ως αρχαίο κατάλοιπο !!!
    Τόσο απλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση