GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ (σε Αθήνα και Σκόπια) για τη Μακεδονία!

Από τις 10:00 σήμερα το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η μαραθώνια διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά της προτεινόμενης ονομασίας για τη πΓΔΜ, όπω...

Από τις 10:00 σήμερα το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η μαραθώνια διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά της προτεινόμενης ονομασίας για τη πΓΔΜ, όπως προέκυψε από την  συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.
Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων δηλώνουν ότι στοχεύουν σε έναν "μαραθώνιο" με στόχο να παραμείνουν έξω από τη Βουλή ως αύριο το βράδυ ζητώντας να μην περάσει η συμφωνία με τα Σκόπια. Για τις Πρέσπες το ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή στις 10:00 στο Πισοδέρι.




"Θα έχουμε νέους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό. Θα είμαστε όλη μέρα έξω από τη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί", δήλωσε άλλωστε  ο Στέργιος Καλόγηρος, δημοσιογράφος από το κανάλι Βεργίνα TV και μέλος της επιτροπής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την προστασία της μειονότητας των Σκοπίων.
Επιβεβαίωσε ότι γίνεται προετοιμασία διαδήλωσης στις Πρέσπες την ημέρα μονογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό: "Στέλνουν 800 αστυνομικούς να μας φυλάνε" είπε χαρακτηριστικά καλώντας την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει βία για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και εκτίμησε ότι οι νέοι Αγανακτισμένοι θα είναι πολλοί και αποφασισμένοι.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στα Σκόπια, λίγες ώρες μετά την άρνηση Ιβανόφ να υπογράψει τη συμφωνία.
Τα Σκόπια βρίσκονται σε διαρκή ένταση με συνεχείς διαδηλώσεις που διοργανώνονται κατά της συμφωνίας για αλλαγή του ονόματος, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή ρήξη με τον πρόεδρο. Χθες, είχαμε τη δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων από οπαδούς της αντιπολίτευσης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να μην αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, ενώ δεν υπάρχει ικανοποίηση για το προτεινόμενο όνομα. Πολλοί διαδηλωτές φώναζαν το όνομα του Ιβανόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο makfax.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση