GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΕΙΠΕ για τα Σκόπια! ΞΑΦΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τον Προκόπη Παυλόπουλο...

Yannis Koutsomitis     Πρόβλημα με Παυλόπουλο;  Ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου σχετικά με τον χρονισμό της πρόσ...

Yannis Koutsomitis  
 Πρόβλημα με Παυλόπουλο; 
Ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου σχετικά με τον χρονισμό της πρόσκλησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με τη χθεσινή συμφωνία. Ενώ λοιπόν η συμφωνία προβλέπει ότι η Ελλάδα θα αποστείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ όπου θα αναφέρει ότι δεν έχει αντίρρηση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, ο ΠτΔ σήμερα έκανε μια αμφιλεγόμενη δήλωση (μεταφέρω επακριβώς από την ιστοσελίδα της Προεδρίας):
"...η πρόσκληση προς ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση προϋποθέτουν προηγούμενη κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ προς αυτή την κατεύθυνση -όπως άλλωστε δεσμεύθηκε το κράτος αυτό με την χθεσινή μεταξύ μας Συμφωνία- δοθέντος ότι ουδένα δημοκρατικό κράτος νομιμοποιείται να υπογράφει δεσμευτικές γι’ αυτό Διεθνείς Συνθήκες, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το σύνταγμά του."
Ο Παυλόπουλος δηλαδή φαίνεται να λέει ότι για να υπάρξει πρόσκληση προς ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πρώτα η αναθεώρηση του Συντάγματος στα Σκόπια και δεν αρκεί η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή της ΠΓΔΜ.
------------------
«Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική. Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ήτοι κατά τρόπο που εξαλείφει τον αλυτρωτισμό» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η πρόσκληση προς ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ προϋποθέτουν προηγούμενη κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ προς αυτή την κατεύθυνση -όπως άλλωστε δεσμεύθηκε το κράτος αυτό με τη χθεσινή μεταξύ μας συμφωνία- δοθέντος ότι ουδένα δημοκρατικό κράτος νομιμοποιείται να υπογράφει δεσμευτικές γι αυτό Διεθνείς Συνθήκες, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμά του.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση