GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ "ΑΝΩ ΤΩΝ 70" που θα ...σβήσουν! ΝΕΟ ΚΥΜΑ αντιδράσεων για τη δήλωση Τσίπρα...

Stefanos Kavallierakis   Αυτό που υπονόησε ο Τσίπρας για τους άνω των 70 , οτι δλδ σύντομα θα πεθάνουν οπότε το συνταξιοδοτικό θα ισορ...

Stefanos Kavallierakis 
Αυτό που υπονόησε ο Τσίπρας για τους άνω των 70 , οτι δλδ σύντομα θα πεθάνουν οπότε το συνταξιοδοτικό θα ισορροπήσει δεν είναι μια απλή αποστροφή ή μια χαζομάρα της στιγμής. Είναι κάτι πιο βαθύ και εδράζεται στη κουλτούρα του γενεαλογικού πολέμου, στο μίσος για το " παλιό" που κατέστρεψε τη χώρα και πρέπει να τελειώνουμε με αυτό, στην απέχθεια για τη γενιά του 1953-73, μια γενιά που δούλεψε σκληρά και παραμελήθηκε και απο την ιστορία. Ας μη ξεχνάμε και τις παραινέσεις εξάλλου του 2012 απο τον Συριζα τότε στην οριακή εκλογική αναμέτρηση τύπου κλειδώστε τους γονείς σας σπίτι να μην ψηφίσουν.

Κώστας Καψής
Έγινε και νεκροθάφτης των άνω των 70 ετών....
Έτσι θυμήθηκα αυτό που κάποτε λέγαμε:
"Κουφάλα νεκροθάφτη,δεν θα πεθάνουμε ποτέ...."

Agis Papakonstantinou
Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ειλικρινά ότι τέτοια ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, τέτοια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ σαν αυτή που ακούσαμε από τον Τσίπρα για τους ηλικιακά 70+ συνανθρώπους μας, θα είχε ποτέ ειπωθεί από ένα Χαρίλαο Φλωράκη, ένα Λεωνίδα Κύρκο, ένα Γρηγόρη Φαράκο, ένα Μπάμπη Δρακόπουλο, ένα Γιάννη Μπανιά;
Πόσο απέχει αυτή η λογική από μία άλλη, επαχθέστερη «όσοι είναι σε στάδιο νόσου που το προσδόκιμο ζωής τους είναι λίαν αμφίβολο, θα στερούνται σταδιακά τα ιατροφαρμακευτικά τους δικαιώματα»;

Λίνα Παπαδάκη
Ο Τσίπρας είπε ότι το Ασφαλιστικό θα λυθεί με φυσικό τρόπο γιατί οι συνταξιούχοι είναι άνω των 70. Πάλι έκανε λάθος στην αντιγραφή. Όταν ο Αντρέας έλεγε τιμημένα γηρατειά δεν εννοούσε την τιμή της σύνταξης.

Manuela Mathioudaki
Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 70 ΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
-----------------------------------
Στην ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τις συντάξεις:«Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Κωνσταντίνος Μάριος Χρυσικόπουλος
Sorry παίδες, αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ψάχνουμε. Ο τύπος το 2015 είχε βγάλει πρόγραμμα για ντου σε νομισματοκοπεία, χακαρισμα σε ΑΦΜ, παράλληλο νόμισμα, μας έκλεισε τις τράπεζες και είδαμε το ρολόι σε παγκόσμια μετάδοση για την χρεωκοπια της Χώρας. Με όλα αυτά γνωστά αντί να τον βάλουμε φυλακή, τον ξαναβγαλαμε Πρωθυπουργό.
Τι γκρινιάζουμε τώρα λοιπόν; Δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε. Θα περιμένουμε υπομονετικά να γίνουν εκλογές. Όσοι έχουμε μείνει μέχρι τότε. Όσοι δεν έχουν πάει από φωτιά, πλημμύρα, από κουνούπια ή από γηρατειά. Άλλωστε μας το είπε πεντακάθαρα. Όσο περισσότεροι αποδημησουμε εις Κύριον, τόσο πιο άνετα θα βγουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Antonios Darzentas
Σύμφωνα με την πρωθυπουργαρα μας το συνταξιοδοτικο θα λυθεί γιατί όλοι άνω των 70 ετών θα τιναξουν γρήγορα τα πέταλα.
Σε αυτό το κλίμα προτείνω παρόμοιες λύσεις προβλημάτων.
1.Άμα δεν γεννάτε θα λυθεί το πρόβλημα των γονεικων επιδομάτων που τόσο επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό μας. Επίσης έτσι θα λυθεί αυτόματα και το πρόβλημα των παιδικών σταθμών.
2. Αν ψοφάνε της πείνας οι άνεργοι λύνεται αυτόματα και το πρόβλημα των επιδομάτων ανεργίας.
3. Αν πεθαίνουν γρήγορα οι άρρωστοι στα νοσοκομεία λύνουμε πολύ ωραία και το πρόβλημα της φαρμακευτικής δαπάνης, πολλών δις το χρόνο και ταυτόχρονα και το πρόβλημα των Μονάδων Εντατικής. Δυστυχώς όμως πολλοί ασθενείς επιμένουν να επιβιώνουν πολλά χρόνια ταλαιπωρωντας το σύστημα υγείας και τον προϋπολογισμό μας.
4. Αν ταβλιαστουν όλοι οι Θεσσαλονικεις επίσης λύνεται αυτόματα το Μακεδονικό.
5. Αν ψοφήσουν οι Νησιώτες λύνεται το πρόβλημα της ακτοπλοΐας.
6. Αν πεθάνουν οι ΜενουμεΕυρώπηδες λύνεται το πρόβλημα των εκλογών και θα βγαίνει αιωνίως ο Αλέξης.
Με όλα τα παραπάνω θα μείνουν λεφτά για να διορίζουμε τους δικούς μας μετακλητους.
Καλό Μπσοφω λοιπόν να σας ευχηθώ και να είστε πατριώτες μην ειστε τίποτα γαϊδούρια που θέλετε να ζείτε έως τα 80.

Maria Daliani
Στο πιο ευαίσθητο σημείο της συνέντευξης Τσίπρα, στην αναφορά του πως πολλοί συνταξιούχοι είναι 70αρηδες και θα ξεχαστεί σύντομα η περικοπή ομολογώ πως σκέφτηκα τους αγαπημένους βαρώνους του δικού του κόμματος/αυτούς που τον έφεραν στην εξουσία κατευθείαν από το καμαράκι/σ αυτούς αφιέρωσε εξαιρετικά την φράση ο λατρεμένος τους, αυτούς σκότωσε περισσότερο με το "70άρηδες "

Panagiotis Louskos
Πως λέμε #θανατηφορος_Αριστερα....η ...αλλιωs..ο#θανατος_σας_η_ΖΩΗ_μου..

Lina Kleitou
Ο Τσίπρας που έδωσε την "καυτή πατάτα" του Ασφαλιστικού στον Χαϊκάλη κάνοντάς τον Υπουργό, προφανώς θεωρεί, το λέει, το δρομολογεί: ο μόνος ασφαλής τρόπος για να λυθούν τα προβλήματα των συνταξιούχων, είναι ο Άγιος Πέτρος...

Nikolaos Kotsovos
κι εσυ θα σβησεις με το περασμα των μηνων
οπως οι 70χρονοι συνταξιουχοι
Έρη Παπαδοπούλου
Ο «Ηγέτης μας» εύχεται να πεθάνουμε για να λύσει το ασφαλιστικό....

Konstantinos Gravas
«Η όποια περικοπή δαπανών (μέσω της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων άνω των 70 χρόνων) θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου...», απήντησε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Η Αριστερά που δήθεν βάζει τους ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς. Τι ντροπή. Τι ηθική προσβολή στη ζωή των συνανθρώπων μας που απολαμβάνουν ή μάχονται να τα βγάλουν πέρα σε αυτές τις ηλικίες; Έγραφα τις προάλλες για το καλοκαίρι του 2015 που έστηναν τους συνταξιούχους από τα ξημερώματα στα ATMs των τραπεζών να πάρουν τα 60 (ή 50) ευρώ, αν δεν είχαν στο μεταξύ λιποθυμήσει. Σήμερα τους μετράνε τις μέρες για να πείσουν τους δανειστές. Το τερμάτισαν. Μετρούν τις δικές τους πολιτικές ημέρες.

Ομάδα Αλήθειας‏ 
Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο κυνική και προσβλητική δήλωση Πρωθυπουργού. Ο Τσίπρας εξηγεί ότι οι συνταξιούχοι που είναι πάνω από 70 θα πεθάνουν σιγά σιγά, επομένως δεν χρειάζεται περικοπή συντάξεων


Γεώργιος Βήχας
Δεν μπορούσα να πιστέψω πως είπε αυτή την αθλιότητα για τους συνταξιούχους 70 ετών και άνω και σήμερα είδα το σχετικό απόσπασμα από την χθεσινή συνέντευξη.
΄΄ Άλλωστε οι συνταξιούχοι που σήμερα είναι 70 ετών σε λίγα χρόνια δεν θα αποτελούν πρόβλημα για το ασφαλιστικό.΄΄
Έχει συνειδητοποιήσει τι είπε;

Philip Dragoumis
Σε δεκα χρονια θα ειμαι απο αυτους που θα ξεφορτωθει ο Τσιπρας με "φυσικο" τροπο; Παλι καλα που ειναι οικολογος και δεν λεει "τεχνητό" . Ποτε θα αρχισουν να σκεφτονται τι εκστομιζουν οι Ελληνες πολιτικοι;


Niki Vikou
Είμαι 66 χρονών, συνταξιούχος με πολλές έγνοιες, αγωνίες και υποχρεώσεις. Υποψήφια δηλαδή κατά τον Αλέξη, σε λιγοστό διάστημα να γλυτώσει το κράτος από τη συνταξιοδοτική μου δαπάνη με φυσικό τρόπο (θάνατο) και να εκλείψει και η προσωπική διαφορά που μου αναλογεί.
Αλέξη, μη φας, θα φτάσω τα εκατό, όσο για σένα, τόση "αριστερή" ευαισθησία ούτε ο Μιχαλολιάκος.


Nikos Moldovanidis
Το βρηκα..
Αν πεθάνουν 238.542 ανω των 70 ...σε 60 ημέρες, δεν θα χρειαστει μείωση συνταξεων εντος του 2019.
Σπύρος Σούρλας
Για τον ψευτοπροοδευτικό εχει σημασια να τσουβαλιασει συνολικα ολοκληρη την κοινωνια ως πνευματικα καθυστερημενη αντιγραφοντας στην ουσια την ακροδεξια Bild που γραφει σταθερα τα ιδια περι υπαναπτυκτων τεμπεληδων ,επειδη καποιοι σωβινιστες κατεβασαν τα παντελονια τους ,παρα να ασχοληθει ΚΑΙ με την κυνικη και ρατσιστικης υφης δηλωση Τσιπρα για τους 70 χρονους ,που καποια στιγμη θα πεθανουν και θα παψουν να επιβαρυνουν τα Ταμεια.
Ο ψευτοελιτισμος της ημιμαθειας δεν ασχολειται με τετοια ..

Μιχαήλ Σερασκέρης
Το σημερινό ασφαλιστικό βασίστηκε στις πολιτικές των Φον Μπίζμαρκ και Λόρδου Μπέβεριτζ.
Έκτοτε υπάρχουν 2 κύριες μέθοδοι προσδιορισμού ταμειακών αποθεμάτων για τα ασφαλιστικά συστήματα, το αναδιανεμητικό και το κεφαλαιοποιητικό.
Το πρώτο λέει ότι ο καθένας πληρώνει ανάλογα με το εισόδημά του, και στο τέλος έρχεται το κράτος και θα του πει ότι θα πάρει μέσες-άκρες την ίδια σύνταξη με τους άλλους μιας και αποφασίστηκε ο πλούσιος να επιδοτεί τον φτωχό. Αυτό είναι το ελληνικό.
Το δεύτερο λέει ότι για καθέναν σχηματίζεται ατομικός κουμπαράς, πληρώνεις πολλά θα πάρεις μεγάλη σύνταξη, πληρώνεις λίγα, θα πάρεις μικρή.
Η τρίτη επιλογή, χαράχθηκε εχθές για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά: ψοφήστε να μη βασανιζόμαστε να σας πληρώνουμε.

Kwstas Stefanidis ανατριχίλα.
Τσιπρας από το βήμα της ΔΕΘ :Οσοι έχετε φτάσει τα 70, πεθάνετε ελεύθερα. Η πατρίδα ευγνωμονούσα θα σας στείλει φωτοστέφανο.

1 σχόλιο

  1. ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ (ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΑΚΙ) ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΝΤΖΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΡΥΠΑ ΜΙΚΡΗΣ ΒΕΛΟΝΑΣ!!!

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ (ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕΧΡΙ TODAY) ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση