GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάσημος Σουηδός τραγουδιστής δικάζεται για βιασμό ανήλικης στην Ελλάδα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, θα καθίσει αύριο, ένας εκ ...

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, θα καθίσει αύριο, ένας εκ των πλέον διάσημων τραγουδιστών της Σουηδίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατική" πρόκειται για τον 25χρονο J. P. N. L. P., ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος µε τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηµατικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, µετά την απολογία του. Θυµίζουµε ότι την 27η Ιουλίου 2011 και περί ώραν 03.30, παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνοµικών αρχών µια 16χρονη και κατήγγειλε βιασµό της.

Ισχυρίστηκε συγκεκριµένα ότι την ίδια µέρα και περί ώραν 01.00 βρισκόταν στην οδό Ορφανίδου και διασκέδαζε σε µπαρ. Eκεί γνώρισε τον κατηγορούµενο, ο οποίος της πρότεινε να πιουν ένα ποτό σε παρακείµενο µπαρ. Aκολούθως βρέθηκε, χωρίς να θυµάται πώς, έξω από ένα άλλο µπαρ. Όταν επανήλθαν οι αισθήσεις της, κατάλαβε ότι ο τραγουδιστής µε τον οποίο βρισκόταν έξω από το µπαρ, την είχε βιάσει.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την 27η Ιουλίου 2011 και ενώ η ανήλικη Σουηδή βρισκόταν στο νησί για τουρισμό, συνοδευόμενη από τον πατέρα της είχε μεταβεί το βράδυ στην οδό Ορφανίδου μαζί με φίλες της για διασκέδαση και γνώρισε σε μπαρ τον κατηγορούμενο. Κατά την παραμονή της στο μπαρ η ανήλικη κατανάλωσε αλκοολούχα ποτά. Στη συνέχεια μαζί με τον κατηγορούμενο μετέβησαν σε άλλο μπαρ, όπου κατανάλωσαν και άλλα αλκοολούχα ποτά και ακολούθως ήρθαν σε συνουσία, στο διαμέρισμα του κατηγορουμένου, ο οποίος χρησιμοποίησε προφυλακτικό και ενώ η ανήλικη τελούσε σε κατάσταση πλήρους μέθης, μη έχοντας τη δυνατότητα να αρνηθεί ή να αντισταθεί.

Από την κατάθεση του πατέρα της ανήλικης αλλά και της φίλης της, καθώς και την απολογία του κατηγορουμένου, προέκυψε ότι εγνώριζε πως η ανήλικη είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και πως δεν ήταν σε θέση να εξουσιάζει τον εαυτό της και να εκφράζει συνειδητά τη βούλησή της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ η ανήλικη δεν θυμόταν τίποτα από τη συνεύρεσή της με τον κατηγορούμενο, ο ίδιος είπε στην προαναφερόμενη φίλη της ανήλικης, μετά από τη συνεύρεσή τους, πως είχε πιει, αλλά εκείνη περισσότερο. Ως προς την ανηλικότητα του θύματος από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε, πως ο κατηγορούμενος ήταν γνώστης της ηλικίας της.

Συγκεκριμένα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ανήλικη τού είπε πως ήταν 18 ή 19, ενώ η ίδια η ανήλικη δεν αναφέρει κάτι σχετικό στην κατάθεσή της αλλά ούτε προκύπτει ότι η ηλικία της ήταν πρόδηλη. Απολογούµενος ο 25χρονος pop τραγουδιστής, δήλωσε ότι τυγχάνει ιδιαιτέρως γνωστός στη χώρα του, λόγω της εκτεταµένης προβολής του από τα ΜΜΕ, µέσω της συµµετοχής του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκποµπές αλλά και λόγω των συχνών δηµοσιευµάτων για την προσωπική και επαγγελµατική ζωή του, ενώ το κοινό, στο οποίο απευθύνεται, είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.

Την περίοδο εκείνη, όπως τόνισε, κυκλοφορούσε το νέο cd του µε τίτλο “Jean Sun” και ήλθε στη Ρόδο για να το προβάλει µε εµφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα. Στα κέντρα αυτά, όπου και εµφανιζόταν, τον πολιορκούσαν, όπως είπε, κάθε βράδυ θαυµάστριες και θαυµαστές του, που του ζητούσαν αυτόγραφα ή ήθελαν να φωτογραφηθούν µαζί του. Επειδή έχει µόνιµο δεσµό στη Σουηδία, όπως τόνισε, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και προσπαθούσε να αποφεύγει τους «πειρασµούς».

Υποστήριξε ότι η µήνυση της 16χρονης έγινε για να εξασφαλίσει αποζηµίωση και προβολή στη Σουηδία. Είπε ότι τον πλησίασε µαζί µε δύο φίλες της σε κέντρο διασκέδασης και δήλωσε θαυµάστριά του, ενώ κάποιοι φίλοι του τον πληροφόρησαν ότι ήταν «ελευθερίων ηθών». Ισχυρίστηκε ότι τον ακολουθούσε παντού ακόµη και σε άλλο κέντρο, όπου µετέβη για δεύτερη παρουσία. Εκεί, όπως ισχυρίστηκε, κάθισε µαζί του και προσπαθούσε να τον φιλήσει, κάτι που απέφευγε για να µην εκτεθεί. Του µίλησε για τις ερωτικές της περιπέτειες στη Ρόδο και ενώ ήταν και οι δύο µεθυσµένοι του πρότεινε να πάνε µαζί στο δωµάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέµενε αλλά εκείνος της αντιπρότεινε να πάνε σε διαµέρισµά του, που ήταν πιο κοντά. Στο σπίτι του έκαναν έρωτα µε τη χρήση προφυλακτικού και µετά τη συνόδευσε στις φίλες της που βρίσκονταν στην οδό Ορφανίδου. Δύο ώρες αργότερα συνελήφθη.

Ο κατηγορούμενος έχει προχωρήσει και στην υποβολή μήνυσης σε βάρος της 16χρονης οµοεθνούς του.

Ο 25χρονος εξασφάλισε και 5 ένορκες καταθέσεις από γνωστούς του, οι οποίοι βεβαιώνουν ότι η 16χρονη ήταν ελευθερίων ηθών, ότι είχε ερωτικές σχέσεις και µε άλλα άτοµα που κατονοµάζουν, ότι συστηνόταν ως 19χρονη και ότι ήλθε σε επαφή µε τον διάσηµο φίλο τους, µε τη θέλησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση