GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ! «Γαία πυρί μιχθήτω» στην Τράπεζα Πειραιώς...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ:  - ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΠΑΞ  - ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ...

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ:
 - ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΠΑΞ 
- ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΣΕΤΠ·
ΤΡΙΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η πρότασή μας στην κρίση των συναδέλφων μας
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Έχουμε καταστήσει σαφές και σε όλους τους τόνους στη Διοίκηση της Τράπεζας να μην επιχειρήσει τη διάλυση του προγράμματος εφάπαξ των 3000 συναδέλφων στην Τράπεζα Πειραιώς και την κατάργηση των συλλογικών και ατομικών τους δικαιωμάτων.
Έχουμε διατυπώσει κατηγορηματικά την άρνησή μας να αποδεχθούμε συμψηφισμούς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας που προβλέπονται σε ειδική Σ.Σ.Ε και χρονολογούνται τρείς και πλέον δεκαετίες, με δήθεν καλές προθέσεις για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου προγράμματος εφάπαξ.
Προτείναμε στην Διοίκηση της Τράπεζας αν πραγματικά επιθυμεί ενιαίο πρόγραμμα εφάπαξ για όλους, να προχωρήσει στην ένταξη όλων των προγραμμάτων που υπάρχουν στην Τράπεζα (παγωμένων και μη) στο δικό μας πρόγραμμα εφάπαξ.
Η Διοίκηση της Τράπεζας απάντησε αρνητικά και αποκάλυψε έτσι τις προθέσεις της.
Μοναδικός της στόχος είναι η κατάργηση του προγράμματος εφάπαξ των 3000 εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς και μετά «γαία πυρί μιχθήτω».
Βιάζεται μάλιστα να προχωρήσει στην υλοποίηση των αντεργατικών της σχεδίων (για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφάπαξ) με στόχο την οριστική κατάργηση αυτής της σημαντικής κατάκτησης των εργαζομένων.
Είναι φανερό ότι η Διοίκηση της Τράπεζας θέλει να απαλλαγεί από τις προβλέψεις που είναι υποχρεωμένη να διατηρεί λόγο της ειδικής Σ.Σ.Ε του συγκεκριμένου εφάπαξ που ξεπερνούν τα 200.000.000,00€.
Θέλει να υλοποιήσει άγνωστους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς των νέων μετόχων που όπως όλα δείχνουν δεν είναι προς όφελός μας και μάλιστα να απαλλαγεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφάπαξ φτηνά, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε αυτή η αντεργατική απαίτηση της Τράπεζας σε βάρος των 3000 συναδέλφων μας ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας.
Αν η Τράπεζα επιθυμεί για τους δικούς της επιχειρηματικούς λόγους την κατάργηση του προγράμματος εφάπαξ, πρέπει να αποζημιώσει στο 100% όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς που ανήκουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εφάπαξ, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της ειδικής Σ.Σ.Ε.
Η μονομερής απόφαση της Τράπεζας που στοχεύει στην κατάργηση του υφιστάμενου προγράμματος εφάπαξ πρέπει να πληρωθεί στο ακέραιο στους εργαζόμενους γιατί γι΄ αυτούς είναι δικαίωμα μισθού (το εφάπαξ λογίζεται ως μισθολογική υποχρέωση της Τράπεζας στους εργαζόμενους) και ταυτόχρονα συμβατική προσδοκία των συναδέλφων μας που με αυθαίρετη επιλογή της η Τράπεζα θέλει να τερματίσει.
Με βάση τα παραπάνω και ειδικότερα μετά τις μεθοδεύσεις και τις επίμονες ενέργειές της Τράπεζας σε βάρος του προγράμματος εφάπαξ, η θέση μας έχει ως εξής:
Όλοι οι συνάδελφοι της Τράπεζας Πειραιώς που ανήκουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εφάπαξ, απαιτούμε να λάβουν το 100% του ποσού που δικαιούνται σήμερα, δηλαδή τόσους μικτούς μηνιαίους μισθούς όσα και τα χρόνια που έχει ο καθένας στο πρόγραμμα (χρόνια ένταξης στο πρόγραμμα … Χ μικτός μισθός …).
Αυτή είναι η καθαρή και αδιαπραγμάτευτη θέση του Συλλόγου μας ως απάντηση στη Διοίκηση της Τράπεζας, που ανταποκρίνεται στην ουσία της ειδικής ΣΣΕ για το εφάπαξ.
Επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αλχημείες αναλογιστικών αναλύσεων και δήθεν μελετών που εμπλέκουν ηλικίες εργαζομένων, όρια συνταξιοδότησης και άλλα παρελκυστικά και περίεργα, που πληροφορούμαστε ότι ετοιμάζει η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για να μπερδέψει τους εργαζόμενους και να τους στερήσει αυτά που πραγματικά δικαιούνται σήμερα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Από την πρώτη στιγμή σας είπαμε ότι εσείς που ανήκετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εφάπαξ θα έχετε τον ΠΡΩΤΟ και τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ λόγο για το θέμα αυτό.
Γι΄ αυτό καλούμε μόνο τους συναδέλφους που είναι ενταγμένοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εφάπαξ:
Να εγκρίνουν την θέση του Συλλόγου μας που σας διατυπώσαμε παραπάνω, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δείξουμε στη Διοίκηση της Τράπεζας την αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.
Όσοι θέλουν να εκφράσουν την αντίρρησή τους και αποκλειστικά ΜΟΝΟ εκείνοι που διαφωνούν με την παραπάνω θέση του Συλλόγου μας, μπορούν να στείλουν την αρνητική τους απάντηση με την λέξη ΔΙΑΦΩΝΩ στο mail: giak1927@gmail.comτην αντίρρησή σας, εντός τριών ημερών από σήμερα.
Εκείνοι όμως που συμφωνούν μαζί μας, θα συγκροτήσουν την μεγάλη συλλογική δύναμη των εργαζομένων, που θέλουν να απαιτήσουμε αποφασιστικά σεβασμό στα δικαιώματα μας, όπως προβλέπονται στην σύμβαση του εφάπαξ.
Αυτόν τον δημοψηφισματικό τρόπο έκφρασης της βούλησης των συναδέλφων που έχουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφάπαξ, επιλέξαμε για ένα θέμα που αφορά όχι μόνο στο Σύλλογό μας, αλλά κυρίως στις ανάγκες της ζωής του καθενός από εσάς.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Κλείστε τ΄ αφτιά σας στις σειρήνες της Τράπεζας που επιχειρούν να σας πείσουν να αποδεχθείτε μοιρολατρικά τη διάλυση του προγράμματος εφάπαξ, δηλαδή να πουλήσετε φτηνά τα δικαιώματά σας.
Σε κάθε περίπτωση σας επισημαίνουμε ξανά ότι με τη δύναμη της δικής σας βούλησης εμείς,
Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τίποτα λιγότερο από όσα πραγματικά δικαιούνται οι συνάδελφοί μας από το πρόγραμμα εφάπαξ.
Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε συμψηφισμούς των νόμιμων απαιτήσεων που προβλέπονται στην ειδική Σ.Σ.Ε. με υποσχέσεις περί ενιαίου προγράμματος εφάπαξ χωρίς δεσμεύσεις και περιεχόμενο μόνο και μόνο για να πετύχει ανέξοδα η Τράπεζα τα σχέδιά της.
Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την υπονόμευση του Συλλόγου μας από συνδικαλιστικά και πολιτικά κέντρα και παράκεντρα που θέλουν να παραπλανήσουν τους συναδέλφους μας για λόγους σκοπιμοτήτων παίζοντας «βρώμικα παιχνίδια» με τις ανάγκες τους.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Προειδοποιούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας να σταματήσει αμέσως όλους τους σχεδιασμούς της σε βάρος των συναδέλφων μας που δίνουν την εικόνα αν όχι τη βεβαιότητα απαξίωσης της θέσης της στο τραπεζικό σύστημα σήμερα αλλά και της προοπτικής της στο μέλλον.
Η μόνη δίκαιη επιλογή για τους εργαζόμενους που τιμά ταυτόχρονα τη συμβατική υποχρέωση της Τράπεζας απέναντί τους, είναι η λύση που προτείνουμε με τη βεβαιότητα ότι αυτή η λύση θα έχει την πανηγυρική έγκριση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας σε τρείς μέρες.
Αν πραγματικά η Τράπεζα επιθυμεί την ηρεμία και την συνοχή στο χώρο μας που είναι απαραίτητα για όλους πρέπει να επιλέξει σωστά, έξυπνα και διορατικά αφήνοντας στην άκρη αιφνιδιασμούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς, που τελικά δεν εξυπηρετούν πραγματικά ούτε την ίδια.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΠ 
Ο Πρόεδρος  Γιάννης Κάκκας
Ο Γ. Γραμματέας  Στέλιος Μουλακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση