GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης απέκτησε και επίσημα στέγη - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Στα "χέρια" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης περνά από σήμερα το πρώην κτήριο της Ναυτικής Διοίκησης, στην Προβ...

Στα "χέρια" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης περνά από σήμερα το πρώην κτήριο της Ναυτικής Διοίκησης, στην Προβλήτα Α, στο Λιμάνι της πόλης, από τον δήμο Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης αποκτά το δικό του χώρο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Α.Μ.Φ.Ι.Θ., Ομότιμος Καθηγητής Σπυρίδων Παυλίδης υποστήριξε ότι: "Στον χώρο αυτόν στεγάζεται το πρώτο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ένα μουσείο που λείπει από την πόλη μας. Το ΑΠΘ μπορεί σε αυτόν τον χώρο να εκθέσει ποιοτικά τα χιλιάδες ευρήματά του. Το Μουσείο αυτό θα έχει ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό χαρακτήρα και θα μεταδίδει γνώση με έναν πιο ευχάριστο τρόπο".

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας τόνισε μεταξύ άλλων πως: "Τα όνειρα πολλών ανθρώπων επί πολλά χρόνια να αποκτήσει στέγη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας γίνεται πραγματικότητα. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που οι μεγάλες συλλογές του ΑΠΘ θα μπορούν να εκτεθούν στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας".

Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, όπως και στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Άννα Αγγελίδου και στον Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Μήτκα, για τη συνεισφορά τους στις ίδρυση του Αριστοτέλειου Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι: "Αυτός ο χώρος είναι ελάχιστος και με το νέο masterplan θα γίνουν παρεμβάσεις για ένα σύγχρονο μουσείο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και όλα τα καινούρια μέσα. Αν δεν ήταν η Άννα Αγγελίδου θα περιμέναμε αλλά τέσσερα χρόνια", είπε ο ίδιος.

Στην τελετή παράδοσης δήλωσαν έδωσαν ακόμη το «παρών»: ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Χαρίτων- Σαρλ Χιντήρογλου, o Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Γεωπάρκων της UNESCO, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικόλαος Ζούρος, ο Κωνσταντίνος Αμπατζάς από το γραφείο της ΥΜΑΘ, ο Ν. Παρασκευόπουλος εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων καθώς και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Μαζί με την τελετή παράδοσης του κτηρίου Ναυτικής Διοίκησης στο ΑΠΘ από τον δήμο Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε και η έκθεση με τίτλο: «Το Δεινοθήριο της Λέσβου», που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και φιλοξενεί, από τις 17 Μαΐου 2019, το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε αυτήν οι επισκέπτες μπορούν να δουν ένα προπλασμα από το Δεινοθήριο της Λέσβου με κίνηση και ήχο.

Η συγκεκριμένη έκθεση θα είναι διαθέσιμη μέχρι και το τέλος Ιουνίου και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει δωρεάν τις καθημερινές από τις 17:00 έως τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 13:00 μέχρι τις 21:00.

Τέλος, για την υποστήριξη του Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ανακοινώθηκε η ίδρυση Συλλόγου Φίλων του συγκεκριμένου μουσείου.

Πηγή Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση