GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Είσοδος της Τουρκίας στην περιοχή του Καστελόριζου σημαίνει εισβολή...»

Eleftherios Tziolas   “ Είσοδος της Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ του Καστελλόριζου σημαίνει εισβολή. Εισβολή σημαίνει απάντηση με χρήσ...

Eleftherios Tziolas 
“ Είσοδος της Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ του Καστελλόριζου σημαίνει εισβολή. Εισβολή σημαίνει απάντηση με χρήση όχι μόνο διπλωματικών μέσων, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με πανεθνική κινητοποίηση. Τα πράγματα με το Καστελλόριζο είναι κρίσιμα, σχεδόν στην "κόψη του ξυραφιού". Έχουμε ξαναγράψει γι' αυτό. Σαν να πλησιάζει μια ύστατη ώρα. Αυταπάτες δεν δικαιολογούνται.
Η Τουρκία έχει ανακοινώσει για τα μέσα Αυγούστου έρευνες ανάλογες με αυτές, που έχουν χαρακτήρα εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ. Η θέση της Ελλάδας πρέπει και οφείλει να είναι ξεκάθαρη και αποφασιστική, ανάλογη της μετά από 40 χρόνια αντίστοιχης πρόκλησης, που προσχεδιασμένα και στοχευμένα δέχεται. Η απάντηση πρέπει να είναι και προς την Τουρκία και προς τις ΗΠΑ και προς το ΝΑΤΟ (και στα κράτη-μέλη του) και προς την ΕΕ (και στα κράτη-μέλη της) και προς τον ΟΗΕ και προς τις γειτονικές χώρες (Ρωσία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανος και άλλες αραβικές χώρες).
Αν παρά τα προληπτικά μέτρα της Ελλάδας στο νησιωτικό πλέγμα του Καστελλόριζου (ναυτικές περιπολίες κλπ) η Τουρκία εισέλθει στην ελληνική θαλάσσια περιοχή και επιχειρήσει να πραγματοποιήσει παράνομες σεισμικές έρευνες, τότε η κλιμάκωση θα έχει προκληθεί από τη δική της πλευρά και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο. Έρευνες της Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ στη θαλάσσια περιοχή του συμπλέγματος του Καστελλόριζου, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε κατασκευασμένο πρόσχημα, σημαίνει παραβίαση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ένα είδος εισβολής.
Εισβολή σημαίνει εχθρική πράξη εμπόλεμου χαρακτήρα. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της και να αποκρούσει τον εισβολέα. Να αποτρέψει την εισβολή με κάθε μέσο, να αποκρούσει τον επιτιθέμενο και να τον ωθήσει για τη σταθερή ασφάλεια της και την ασφάλεια της περιοχής πίσω από τη γραμμή επίθεσης του. Στα μέσα που η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη και αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει, ανάλογα της επιθετικής προσβολής που δεχθεί, περιλαμβάνεται σε θέση καταλυτική και η συντονισμένη δράση των Ένοπλων Δυνάμεών της…”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση