GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

LIBERATION! ΑΥΤΗ είναι δημοσιογραφία...

Maria Denaxa Όταν οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπνωτιστές, υπηρετούν την ενημέρωση και εργάζονται συλλογικά για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσ...

Maria Denaxa
Όταν οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπνωτιστές, υπηρετούν την ενημέρωση και εργάζονται συλλογικά για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, τότε έχεις πρωτοσέλιδα σαν το σημερινό της Liberation.

Χωρίς φόβο, οι συντάκτες της εφημερίδας «τρολάρουν» τον Εμμανουέλ Μακρόν, χρησιμοποιώντας την ονομασία του κόμματος του En Marche (Εμπρός), για να περιγράψουν μέσα από μια φωτογραφία και λίγες μετρημένες λέξεις, τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, που πραγματοποιήθηκε χθες κατά των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό.

Τίτλος: En Marche = Εμπρός ( Παραπέμπει στον κομματικό τίτλο, αλλά και στο ότι οι Γάλλοι βγήκαν μαζικά στους δρόμους)
Λεζάντα: Παρέλυσαν οι μεταφορές, σχολεία κλειστά, μαζικές διαδηλώσεις… Η πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης είχε μαζική συμμετοχή, αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση…
----------------------
Προς ενημέρωση: Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα. Aνακοινώθηκε πως η επόμενη Τρίτη θα είναι άλλη μια μέρα μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων.

H κυβέρνηση διατηρεί ένα τοπίο στην ομίχλη σχετικά με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, καθώς οι μελλοντικοί συνταξιούχοι χάνουν πολλά. Την ίδια ώρα δείχνει ανυποχώρητη αλλά και φοβάται τον «δρόμο».

Το υπουργείο εσωτερικών έσπευσε να υποβαθμίσει τη χθεσινή συμμετοχή. Ανακοίνωσε πως πήραν μέρος 806.000 διαδηλωτές σε 245 κινητοποιήσεις, δηλαδή μόλις 3.200 άνθρωποι ανά κινητοποίηση. Ομως οι φωτογραφίες μαρτυρούν άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση