GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΜΕΙΣ θα πάρουμε σταγόνες από το (ατελείωτο) "νεοτυπωμένο χρήμα"...»

Vasilis Pazopoulos Η αύξηση των κρουσμάτων διεθνώς μας φέρνει πιο κοντά σε νέο λοκντάουν.  Είτε περιορισμένης ισχύος είτε αυστηρό, αυτή τη φ...

Vasilis Pazopoulos
Η αύξηση των κρουσμάτων διεθνώς μας φέρνει πιο κοντά σε νέο λοκντάουν. 
Είτε περιορισμένης ισχύος είτε αυστηρό, αυτή τη φορά δεν θα έχει τόση σημασία, γιατί έτσι και αλλιώς θα φοβούνται να μετακινούνται οι πολίτες και να καταναλώνουν. Οπότε πάνω κάτω θα είναι ίδιοι από πλευράς οικονομικής επίπτωσης. 
Μέχρι τώρα η οικονομική ορθοδοξία μπορεί να αντιμετωπίσει με ένα τρόπο την μείωση της κυκλοφορίας του χρήματος, για να κάνει πιο απαλό τον αντίχτυπο: τύπωμα. 
Ατελείωτο τύπωμα χρημάτων. 
Εμείς όμως στην Ελλάδα έχουμε δύο επιπλέον προβλήματα: 
α) είμαστε πολύ μακριά από τα κέντρα αποφάσεων (ο εύσχημος τρόπος για να δείξουμε πως είμαστε καρπαζοεισπράκτορες, και δεν αναφέρομαι μόνο στην σημερινή κυβέρνηση). 
Δεν θα ακολουθήσουμε τα μέτρα που είναι προσαρμοσμένα στις δικές μας ανάγκες, αλλά των Γερμανών (κυρίως). Βέβαια κάποιοι θεωρούν πως είμαστε το ίδιο, αλλά αυτοί είναι ανίατη περίπτωση. Μόνο με ψυχοθεραπεία έχουν ελπίδα. 
β) είμαστε πολύ μακριά από τις πρέσες της ΕΚΤ. Σε εμάς θα φτάσουν σταγόνες, Όποιος πιάνει πρώτος το "νεοτυπωμένο χρήμα", αυτός είναι ο ωφελημένος, γιατί το παίρνει με την ισχύουσα αγοραστική αξία, ενώ ο τελευταίος το παίρνει υποτιμημένο. (Ο εύσχημος τρόπος για να πούμε πως παίρνει το μακρύτερο). 
Μετανοείτε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση