GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Σκουρολιάκος: «Έχει ασφυκτικά γεμίσει η αίθουσα από την οσμή της αλαζονείας σας»

«Έχει ασφυκτικά γεμίσει η αίθουσα από την οσμή της αλαζονείας σας. Μια αλαζονεία 158 εδρών που σας δίνει την δυνατότητα να ψηφίζετε νόμους –...

«Έχει ασφυκτικά γεμίσει η αίθουσα από την οσμή της αλαζονείας σας. Μια αλαζονεία 158 εδρών που σας δίνει την δυνατότητα να ψηφίζετε νόμους – εχθρούς για τον Ελληνικό λαό», ήταν το κλείσιμο της ομιλίας του βουλευτή Ανατολικής Αττικής και αν. Τομεάρχη Πολιτισμού Πάνου Σκουρολιάκου.

«Οι τράπεζες και ο Ιδιωτικός Φορέας στον οποίο θα περνάνε τα σπίτια, θα ωφεληθούν από την "απαλλοτρίωση" της λαϊκής κατοικίας. Γιατί δεν είναι τα σπίτια στο Κολωνάκι που κινδυνεύουν», είχε προηγουμένως πει στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ανθρώπους του Πολιτισμού, που έχουν χτυπηθεί περισσότερο απ' όλους από την κρίση της πανδημίας και επιτέθηκε σφοδρά στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Προσήλθε στην Βουλή των Ελλήνων καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αγνοεί τους βασικούς κανόνες διακυβέρνησης. Ποια; Η Υπουργός που ο Πρωθυπουργός της ζήτησε να δανειστούμε τα γλυπτά του Παρθενώνα. Και δεν του είπε ότι αυτό ισοδυναμεί με αποδοχή της ιδιοκτησίας τους. Η Υπουργός που σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών άφησε τους εργαζόμενους στον σύγχρονο πολιτισμό εκτός μέτρων στήριξης. Η Υπουργός που θα μείνει στην ιστορία ως η Υπουργός Πολιτισμού, των απευθείας αναθέσεων. Ως η Υπουργός που επί ημερών της κάηκαν οι Μυκήνες.

Η Υπουργός Πολιτισμού καταγγέλλει ότι για εμάς οι άνθρωποι του Πολιτισμού ήταν αόρατοι. Καταλαβαίνουμε την αγωνία της διότι εκείνη τους βλέπει κάθε μέρα μπροστά της στους δρόμους, έξω από τα γραφεία της ενωμένους εναντίον της πολιτικής της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας κατέθεσε πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα στήριξης του πολιτισμού. Τώρα όλοι αυτοί καλλιτέχνες, μικροί επιχειρηματίες, εργαζόμενοι στο χώρο θα οδηγηθούν σε αναγκαστική ένταξη στον νέο πτωχευτικό νόμο. Και θα μείνουν οριστικά εκτός αγοράς εργασίας, πολλοί απ' αυτούς διακινδυνεύοντας, όχι την καριέρα τους αλλά την σύνταξή τους.»

Στην συνέχεια ο Πάνος Σκουρολιάκος αναφέρθηκε σε πιο συγκεκριμένα προβλήματα που αφορούν την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής:
Μικροκαλλιεργητές έχασαν το μεροκάματο επειδή έκλεισαν οι υπαίθριες αγορές
Κόβονται αστικές συγκοινωνίες στην Σαρωνίδα
Τα παιδιά των Δήμων Ραφήνας Πικερμίου, Μαραθώνα και Μαρκόπουλου δεν έχουν πια την έκπτωση του 50% για τη χρήση του ΚΤΕΛ Αττικής.
Τα σχολεία είναι χωρίς καθαρίστριες και χωρίς δασκάλους, ενώ τα παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες.
Παραδώσαμε ως κυβέρνηση Κέντρα Υγείας που λειτουργούσαν ως μικρά νοσοκομεία με πληθώρα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Σήμερα δύο κέντρα υγείας λειτουργούν ως κέντρα αναφοράς covid στην Ανατολική Αττική το ΚΥ Ραφήνας και το ΚΥ Καλυβίων και τα οποία είναι πλήρως υποστελεχωμένα τόσο σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και σε ιατρικό εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση