GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ο νόμος για αναγκαστικό εμβολιασμό στην Δανία...»

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ   Ένας νόμος στη Δανία που θα έδινε στις αρχές την εξουσία να εγχέουν βίαια άτομα με εμβόλιο κορανοϊού αποσύρθηκε μετά από ...



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 

Ένας νόμος στη Δανία που θα έδινε στις αρχές την εξουσία να εγχέουν βίαια άτομα με εμβόλιο κορανοϊού αποσύρθηκε μετά από εννέα ημέρες διαμαρτυριών του κοινού.

Ο «επιδημικός νόμος» θα έδινε στη δανική κυβέρνηση την εξουσία να θεσπίσει υποχρεωτικά μέτρα καραντίνας εναντίον όσων έχουν μολυνθεί από μια επικίνδυνη ασθένεια. Αλλά  το σκέλος των εμβολιασμών ήταν που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναταραχή.

«Η Δανική Αρχή Υγείας θα μπορούσε να καθορίσει ομάδες ατόμων που πρέπει να εμβολιαστούν για να περιορίσουν και να εξαλείψουν μια επικίνδυνη ασθένεια», αναφέρεται . «Άτομα που αρνούνται τα παραπάνω μπορούν – σε ορισμένες περιπτώσεις – να εξαναγκαστούν μέσω σωματικής κράτησης, με την άδεια της αστυνομίας». 
Η εθνική κυβέρνηση πρότεινε έναν νέο νόμο επιδημίας που περιλαμβάνει το δικαίωμα διεξαγωγής εξαναγκαστικών σωματικών εξετάσεων, απομόνωση της εντολής και επιτρέπει τον εμβολιασμό με τη βοήθεια της  αστυνομίας.

Οι άνθρωποι αντιστάθηκαν. Η πρόταση απορρίφθηκε.
Ωστόσο, μετά από εννέα συνεχόμενες ημέρες διαμαρτυριών κατά του νέου νόμου, έχει πλέον καταργηθεί.

Με ένα εμβόλιο κορονοϊού, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εξετάζουν ποια τιμωρητικά μέτρα θα θέσουν σε βάρος εκείνων που αρνούνται να το πάρουν. Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι τόσο η Ticketmaster όσο και οι αεροπορικές εταιρείες σκέφτονται να απαγορεύσουν σε άτομα να εισέλθουν σε χώρους και να πετάξουν εάν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πάρει το εμβόλιο.

Έτσι, ενώ οι δημόσιες διαμαρτυρίες ενδέχεται να είναι σε θέση να εμποδίσουν τις αρχές να κάνουν αναγκαστικούς εμβολιασμούς, άτομα που αρνούνται να δεχτούν τον εμβολιασμό μπορεί να θεωρηθεί ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να απολαμβάνουν κάθε είδους κοινωνική ζωή, να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες ή ακόμη και να βρουν εργασία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση