GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! Επεισόδια, συλλήψεις και καταγγελίες για αστυνομική βία στα Σεπόλια...

Στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα εμφράγματος κατέληξε 55χρονος μετά την σύλληψη του γιου του, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Σεπόλια, κα...


Στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα εμφράγματος κατέληξε 55χρονος μετά την σύλληψη του γιου του, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Σεπόλια, καθώς ακολούθησε ένταση και επεισόδιο στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Σεπόλια, γιατί πετούσε εναντίον τους πέτρες, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν καταγγελίες ότι η σύλληψη έγινε μέσα στο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένει.

Κατά την σύλληψη δημιουργήθηκε ένταση καθώς γείτονες αντέδρασαν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον νεαρό, ο οποίος οδηγήθηκε τελικά στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού. Η σύλληψη απεικονίζεται και σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας στο Α.Τ. Κολωνού, επειδή το περιστατικό ξέφευγε από την αρμοδιότητα του, έδωσε εντολή να μεταφερθεί ο συλληφθείς στην Κρατική Ασφάλεια η οποία χειρίζεται τις υποθέσεις προσαχθέντων και συλληφθέντων στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα.

Ενώ ο νεαρός είχε φύγει, στο αστυνομικό τμήμα έφτασε ο πατέρας του μαζί με την 22χρονη αδελφή του και δύο ακόμα άτομα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη. Εκεί όμως, όπως λένε οι αστυνομικοί, δημιούργησαν επεισόδιο, γι’ αυτό τους συνέλαβαν.

Την ώρα που περνούσαν χειροπέδες στον 55χρονο, ένιωσε αδιαθεσία από την ένταση, γι’ αυτό διακομίστηκε επειγόντως στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ η κόρη του και τα άλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν και αυτοί στη ΓΑΔΑ.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η οποία έφτασε μέχρι τον σταθμό Λαρίσης.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στα Σεπόλια. 

Αναλυτικά σ' αυτήν αναφέρονται τα εξής:
"Σήμερα το μεσημέρι, στο σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Τα άτομα διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, εξωτερικά πολυκατοικίας. Πρόκειται για 24χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δικογραφία, για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορωνοϊού.
Μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα (40) περίπου ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, μετέβησαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς.
Συνελήφθησαν (4) άτομα, μεταξύ των οποίων και (2) οικεία πρόσωπα του 24χρονου συλληφθέντα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ένας από τους συλληφθέντες, με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με παθολογικά αίτια.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στην αρμόδια Εισαγγελία".


Οι συλλήψεις, εν τω μεταξύ, για τα γεγονότα της Τρίτης έφτασαν τις έξι. Κατά την ΕΛΑΣ αφορούν την σύλληψη του καταδικασθέντα για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα που κατελήφθη στο όχημα του πατέρα του που οδηγούσε, επί της οδού Σταδίου να μεταφέρει στειλιάρια αντιασφυξιογόνες μάσκες κλπ και την οικογένεια στα Σεπόλια μαζί με άλλα δύο άτομα. Ο πατέρας, που υπέστη το καρδιακό επεισόδιο, έχει αφεθεί ελεύθερος.

Βίντεο απεικονίζει την στιγμή της κατάρρευσης άνδρα μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου και την σύλληψη του γιου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση