GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΩΣΙΑ! Πάνω 1.000 συλλήψεις στις (νέες) διαδηλώσεις για τον Αλεξέι Ναβάλνι...

Συλλαμβάνοντας πάνω από 1.000 άτομα, η ρωσική αστυνομία διέλυσε διαδηλώσεις στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις σήμερα  Κυριακή, καθώς υπ...


Συλλαμβάνοντας πάνω από 1.000 άτομα, η ρωσική αστυνομία διέλυσε διαδηλώσεις στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις σήμερα  Κυριακή, καθώς υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι βγήκαν και πάλι στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της φυλάκισής του, παρά το δριμύ ψύχος και την απειλή σύλληψης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η σύζυγος του επικριτή του Κρεμλίνου, Γιούλια Ναβάλναγια.

Οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα ακολουθούν εκείνες του περασμένου σαββατοκύριακου στο πλαίσιο της εκστρατείας των υποστηρικτών του Ναβάλνι για την απελευθέρωσή του.


 Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου κατά την επιστροφή του στη Μόσχα από την Γερμανία όπου ανάρρωνε μετά την δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα το περασμένο καλοκαίρι. Ο ίδιος κατηγορεί τον πρόεδρο Πούτιν ότι διέταξε την δηλητηρίασή του, αλλά το Κρεμλίνο το διαψεύδει.

Η αστυνομία στη Μόσχα συνέλαβε τουλάχιστον 100 ανθρώπους την ώρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις νωρίς σήμερα το πρωί υπό χιονόπτωση και με έντονη την παρουσία της αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters. To OVD-Info, μια ομάδα επιτήρησης των διαδηλώσεων, ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε 1.009 άτομα σε όλη τη χώρα,

Πλήθη διαδηλωτών ήταν διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας καθώς οι οργανωτές άλλαξαν δύο φορές το προγραμματισμένο σημείο συνάντησης, μιας και η αστυνομία είχε λάβει πρωτοφανή μέτρα σφραγίζοντας την πρόσβαση σε περιοχές της πρωτεύουσας για τους πεζούς και κλείνοντας σταθμούς του μετρό.



Η αστυνομία εκτιμά ότι στις διαδηλώσεις στη Μόσχα συμμετείχαν περίπου 300 άνθρωποι.
Στο Βλαντιβοστόκ της ρωσικής Άπω Ανατολής η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο κέντρο υποχρεώνοντάς τους να συγκεντρωθούν κοντά στην προκυμαία, δίπλα στον παγωμένο όρμο Άμουρ.

Οπτικό υλικό δείχνει διαδηλωτές να φωνάζουν «Ο Πούτιν είναι κλέφτης» κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου και πραγματοποιώντας πορεία σε θερμοκρασίες που έφθασαν τους -13 βαθμούς Κελσίου. Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 100 διαδηλωτές στην πόλη αυτή, σύμφωνα με το OVD-Info.

Στο Τομσκ, την πόλη της Σιβηρίας την οποία είχε επισκεφθεί ο Ναβάλνι προτού καταρρεύσει ξαφνικά μέσα στο αεροπλάνο τον περασμένο Αύγουστο, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από έναν συναυλιακό χώρο. Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στην πόλη Γιακούτσκ της ανατολικής Σιβηρίας παρά τους -42 βαθμούς Κελσίου.



Οι διαδηλώσεις είναι ένα τεστ για την υποστήριξη προς τον Ναβάλνι καθώς πολλοί από τους πιο προβεβλημένους συμμάχους του στοχοποιήθηκαν σε μια επιχείρηση καταστολής αυτή την εβδομάδα. Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του Όλεγκ, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Αν παραμείνουμε σιωπηλοί, τότε θα έρθουν αύριο για κάποιον από εμάς», έγραψε στο Instagram η Γιούλια Ναβάλναγια, η σύζυγος του Ναβάλνι, η οποία σήμερα συνελήφθη σε διαδήλωση στη Μόσχα αλλά είχε συλληφθεί και στις διαδηλώσεις του περασμένου σαββατοκύριακου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση