GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΘ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: "ΠΟΙΑ θα είναι τα μέτρα μετά τους σεισμούς της Ελασσόνας;"

Αθανάσιος Γιαννόπουλος   ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;  Είναι επιτυχής και εύστοχη η άμεση παρέμβαση του στρατο...

Αθανάσιος Γιαννόπουλος 
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; 
Είναι επιτυχής και εύστοχη η άμεση παρέμβαση του στρατού στους τελευταίους σεισμούς της Ελασσόνας να αναπτύξουν σκηνές μέσα στο γηπεδικό χώρο και να στεγασθούν προσωρινά, που κανείς δεν γνωρίζει το διάστημα της παραμονής των ανθρώπων αυτών που επλήγησαν από το σεισμό και κατεστράφησαν πλήρως τα σπίτια τους.
Θα πρέπει όμως να απασχολήσει την Κυβέρνηση να δημιουργηθεί ένας αριθμός αρκετά σημαντικός που να ξεπερνάει τα 1000 προκατασκευασμένα κοντέινερ, ώστε να παρέχουνε καλύτερες δυνατότητες ανθρώπινης παραμονής και διαβίωσης.
Μετά τους σεισμούς του 1999 στο ρήγμα της περιοχής Θρακομακεδόνων με τις μεγάλες καταστροφές και νεκρούς στο Μενίδι, είχαν αναπτυχθεί τέτοιες κατασκευές (κοντέινερ) στους γηπεδικούς χώρους που φιλοξένησαν τους κατοίκους της περιοχής. Ήσαν πάνω από 2000 κατασκευές κοντέινερ αυτές που για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρήθηκαν έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές των οικιών και κτιστούν και νέα κτίρια.
Αυτές οι κατασκευές εφυλάσοντο σε χώρο στον Ασπρόπυργο με την πρόνοια μήπως κάποιο άλλο τέτοιο σεισμικό φαινόμενο παρουσιασθεί στην πατρίδα μας. Χρησιμοποιήθηκαν όμως για τους μετανάστες και πρόσφυγες που κανείς δεν περίμενε την επέλαση του μεγάλου αυτού αριθμού των προσφύγων.
Για αυτό αναφέρομαι ότι θα πρέπει να έχουμε ένα σημαντικό στοκ για να αντιμετωπίζουμε εμείς προβλήματα σεισμών με μαζικές καταστροφές διότι δεν ξεχνάει κανείς ότι η πατρίδα μας είναι μια ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗΣ ΧΩΡΑ.
Αναφέρομαι σε όλα αυτά γιατί έχω ιδία εμπειρία καθότι το σπίτι μου στο χωριό Περίβλεπτο Φθιώτιδας μετά το σεισμό του Καρπενησίου το 1963 κατεστράφη ολοσχερώς και ανηγέρθη καινούριο μέσω της ΥΑΣΒΕ και Δανείου, στους δε σεισμούς του 1999 για δεύτερη φορά σεισμόπληκτος στο σπίτι που μένω στη Κηφισιά και που αναγκάστηκα συνεπεία των ζημιών που υπέστη η οικοδομή να παραμείνω 2 χρόνια έως ότου αποκατασταθεί εκτός του σπιτιού μου.
Για αυτό θα πρέπει τα αρμόδια Υπουργεία, η Κυβέρνηση να αποφασίσουν την κατασκευή τέτοιων κοντέινερ για να χρησιμοποιούνται και να αντιμετωπίζονται με κάποια στοιχειώδη επάρκεια τα οικιστικά προβλήματα των πολιτών που τα σπίτια τους ενδεχομένως μετά από ένα μεγάλο σεισμό ή άλλων καταστροφών συνεπεία πλημμυρικών φαινομένων θα κριθούν προσκαίρως ακατοίκητα.
Είναι επιτακτική η ανάγκη. Δεν είναι μόνο να παρεμβαίνει μετά τις καταστροφές η Πολιτεία με παρεμβάσεις ασπιρινών αλλά να υπάρχει η πρόνοια άμεσα να επιλύονται τέτοια προβλήματα λειτουργώντας ως Προμηθείς και όχι ως Επιμηθείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση