GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ! ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ τρίτων προσώπων η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν...

Χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων θα  συζητήσουν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη συνάντησή τους τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ...


Χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων θα  συζητήσουν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη συνάντησή τους τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Αυτή τη φορά επελέγη το τετ α τετ των δύο ανδρών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες να μη θυμίζει σε τίποτα την πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου στο Λονδίνο (πάλι στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ) το Δεκέμβριο του 2019.

Τότε οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν ως επικεφαλής πολυμελών αντιπροσωπειών που απαρτίζονταν από τους υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών καθώς και τους αρμόδιους για την εξωτερική πολιτική συμβούλους.

Παρά το γεγονός ότι και σε αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο κ. Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, επελέγη  κατόπιν συνεννόησης των δύο πλευρών, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν να συζητήσουν μόνοι χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων.

Το σκηνικό αυτό προϊδεάζει για μια σε βάθος συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν. Άλλωστε οι όποιες μέχρι σήμερα συνομιλίες είτε τηλεφωνικές είτε δια ζώσης είχαν το χαρακτήρα της αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας.

Στόχος η συζήτηση να πάει παραπέρα
Αντίθετα τώρα φαίνεται πως διαμορφώνονται ορισμένες προϋποθέσεις και το έδαφος η συζήτηση να πάει παραπέρα. Άλλωστε έχουν προηγηθεί δύο ταξίδια, ένα του κ. Δένδια στην Άγκυρα και ένα του κ. Τσαβούσογλου στην Αθήνα, στα οποία μάλιστα ενεπλάκησαν άμεσα τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Ερντογάν.

Μάλιστα οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν μεταξύ τους μηνύματα χρησιμοποιώντας ως «ταχυδρόμους» τους δύο υπουργούς εξωτερικών, αρχικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε με το Νίκο Δένδια, ενώ αντίστοιχα μακρά συνομιλία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα όπου και οριστικοποιήθηκε το τετ α τετ των δύο ηγετών γι’ αυτή τη Δευτέρα στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

«Στην εισαγωγή μου προανέφερα ότι η συνάντηση στην έδρα του ΝΑΤΟ είναι κατ’ ιδίαν. Είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα έχουν την ευκαιρία να έχουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση. Δεν την είχαν μέχρι σήμερα. Αν υπήρχε χρόνος, θα ακολουθούσε και διευρυμένη συνάντηση» δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση