GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Λοβέρδου για τις εκλογές-θρίλερ στο ΚΙΝΑΛ...

Εκλογές-θρίλερ με σκληρή μάχη ανάμεσα σε τρεις από τους έξι υποψηφίους, δείχνει δημοσκόπηση της GPO για της εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.   Στη δημοσκ...


Εκλογές-θρίλερ με σκληρή μάχη ανάμεσα σε τρεις από τους έξι υποψηφίους, δείχνει δημοσκόπηση της GPO για της εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.  

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» δίνουν μία πρώτη εικόνα που όπως προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει έως τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ. 

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η αναμέτρηση θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, χωρίς ωστόσο, να έχει διαφανεί ακόμα όχι μόνο ο τελικός νικητής αλλά ακόμα και το δίδυμο της επαναληπτικής ψηφοφορίας.

Η έρευνα της GPO δείχνει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται στην pole position, με ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του κ. Παπανδρέου και του κ. Ανδρουλάκη, αλλά οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές.

Στην ευρύτερη δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%).

Όπως προκύπτει ότι καλύτερη θέση στην προεκλογική αφετηρία έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καταγράφει προβάδισμα τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ (στις εθνικές κάλπες του 2019) όσο και μεταξύ του συνόλου των ψηφοφόρων που προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες.

Πάντως, οι θέσεις της τριάδας δεν έχουν κλείσει καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ακολουθούν έχουν ελάχιστες διαφορές.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης, κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά, που μπορεί ωστόσο να παίξουν τον ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα είτε παραμείνουν στην κούρσα έως τις 5 Δεκεμβρίου είτε αποχωρήσουν νωρίτερα.

Ο δημοφιλέστερος υποψήφιος
Σε ό,τι αφορά τις θετικές και αρνητικές ψήφους, ο Γιώργος Παπανδρέου, συγκεντρώνει τις περισσότερες αρνητικές (ή μάλλον αρνητικές) γνώμες μεταξύ των υποψηφίων – φτάνει το 51,8% όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν (έναντι 47% θετικών).

Στον αντίποδα, ο κ. Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (78,8%) και παράλληλα τις λιγότερες αρνητικές (μόλις 18,5%) —ακόμα καλύτερα είναι τα ποσοστά του μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής Βορείου Τομέα του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει 77,3% θετικές γνώμες και 22,4% αρνητικές.

Εφόσον κάποιος από τους Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Χρηστίδη δεν αποχωρήσει πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου, ο δεύτερος γύρος στις 12 Δεκεμβρίου θεωρείται μονόδρομος.
Σημειώνεται πως η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 1.012 ατόμων που δήλωσαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Δεν είναι δηλαδή όλοι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ το 2019.

Όπως σημειώνεται στην ταυτότητα της δημοσκόπησης, το χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων έγινε σε δύο φάσεις, 23 με 25 Οκτωβρίου και 30 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου. Ένα μέρος της δηλαδή έγινε όσο η Φώφη Γεννηματά ζούσε ακόμη.

1 σχόλιο

  1. Τα γουρουνια θελουν να βγει ο μαφιοζος Λοβερδος που θα παει το ΚΙΝΑΛ γιουσουφακι του Κουλη.Ο ΓΑΠ δεν τους συμφερει,γιατιδεν ειναι σαν τον υποδικο.Πασοκοι,εχετε καταντησει χειροτεροι απ'τους Δαπιτες.Ζητω ο πνευματικος αυνανισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση