GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ! Δημοψήφισμα θα γίνει στην Ελβετία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό...

Ύστερα από συλλογή υπογραφών, η Καγκελαρία της Ελβετίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/01) θα διενεργηθεί δημοψήφισμα ως προς την υποχρεωτικότ...


Ύστερα από συλλογή υπογραφών, η Καγκελαρία της Ελβετίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/01) θα διενεργηθεί δημοψήφισμα ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19.

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην Ελβετία, καθώς οι ακτιβιστές έχουν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, όπως δήλωσε την Παρασκευή (28/01) η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία.
Συγκεκριμένα, το Ελβετικό Κίνημα Ελευθερίας, το οποίο κατέθεσε την πρωτοβουλία, απαιτεί η σωματική ή ψυχική ακεραιότητα ενός ατόμου να μπορεί να παρεμποδιστεί μόνο με τη συγκατάθεσή του.
Οι ακτιβιστές πιστεύουν, επίσης, ότι τα άτομα που αρνούνται το εμβόλιο, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν κοινωνικούς ή επαγγελματικούς περιορισμούς.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση, η Ελβετική Καγκελαρία υποστήριξε: «Η ομοσπονδιακή λαϊκή πρωτοβουλία "Για την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα" που εισήχθη στις 16 Δεκεμβρίου 2021, τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή. Ύστερα από έλεγχο, η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία αποφάσισε ότι 125.015 από τις 126.089 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, είναι έγκυρες».

Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι, η χώρα είχε κάνει δημοψήφισμα στο οποίο το 62% των ψηφοφόρων υποστήριξε τη νομιμότητα της εισαγωγής πιστοποιητικών για τη νόσο COVID-19 αναφορικά με τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Πάντως, στην Ελβετία έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 75% των ατόμων από 16 έως 64 ετών, δηλαδή 4,3 εκατομμύρια πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση