GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ αεροσκάφη μετέφεραν 80 τόνους οπλισμού στην Ουκρανία...

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι έφτασαν στο Κίεβο αμερικανικά αεροσκάφη, που μεταφέρουν 80 τόνους οπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις τ...


Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι έφτασαν στο Κίεβο αμερικανικά αεροσκάφη, που μεταφέρουν 80 τόνους οπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του. 

Η Ουκρανία υποδέχτηκε το δεύτερο σε μία ημέρα και συνολικά δέκατο αεροσκάφος από τις ΗΠΑ, που έφερε 80 τόνους οπλισμού στο Κίεβο, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ολέξι Ρεζνίκοφ.
«Σήμερα είναι μία "ανοικτή ημέρα" για το αεροδρόμιο Boryspil. Ελαφρώς χαμογελαστό πρόσωπο πίσω από το 9ο "πουλί" από τις ΗΠΑ, το 10ο πέταξε. Πάνω από 80 τόνοι οπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας» γράφει ο Ρεζνίκοφ.
Συνολικά, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προμηθεύσουν 45 αεροσκάφη με οπλισμό, σύμφωνα με το «RBC», πηγή της Ουκρανίας στον ουκρανικό στρατό.

Η επισφαλής κατάσταση γύρω από την Ουκρανία έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. να εκφράζουν ανησυχία για ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, ενώ το ΝΑΤΟ προτρέπει τους συμμάχους να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη προς το Κίεβο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε, επίσης, ανησυχίες για πιθανή αναταραχή στις ενεργειακές προμήθειες της Ρωσίας προς την Ευρώπη, σε περίπτωση κλιμάκωσης, ενώ προχωρά σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και άλλους προμηθευτές γύρω από το ζήτημα.

Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει επανειλημμένως απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι σκοπεύει να εισβάλει στη γείτονα χώρα, επισημαίνοντας τη στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια που παρεμποδίζει τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση