GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! «Είδος προς εξαφάνιση τα δημόσια σχολεία στην Αθήνα...»

Είδος προς εξαφάνιση τα δημόσια σχολεία!  Εκατοντάδες μαθητές του Κέντρου της Αθήνας και του Κολωνακίου εκτοπίζονται!  Με αφορμή το ζήτημα ...



Είδος προς εξαφάνιση τα δημόσια σχολεία! 
Εκατοντάδες μαθητές του Κέντρου της Αθήνας και του Κολωνακίου εκτοπίζονται! 


Με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάργηση του 26ου Γυμνασίου της περιοχής του Κολωνακίου, ο Σύλλογός μας επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για αποσπασματικές αποφάσεις των Κυβερνήσεων αλλά για οργανωμένη μεθόδευση που συνεχίζεται.

Μετά τον αποκλεισμό από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκατοντάδων παιδιών του Κέντρου της Αθήνας (Κεραμεικού, Μεταξουργείου, Ψυρρή, Πλάκας, Ομόνοιας), αποφασίστηκε τώρα ο αποκλεισμός και των παιδιών της περιοχής του Κολωνακίου.

Ειδικότερα οι Υπουργοί Παιδείας με τις αποφάσεις τους, ΦΕΚ 2103/ΤΕΥΧΟΣ Β 19/6/17 και ΦΕΚ 1048/ΤΕΥΧΟΣ Β 9/3/22, κατήργησαν τα σχολεία του Κέντρου της Αθήνας. Υπενθυμίζουμε ότι στο νεοαναγερθέν κτίριο επί των οδών Αγίων Ασωμάτων και Διπύλου, το οποίο προοριζόταν για Γυμνάσιο των περιοχών Κεραμεικού, Μεταξουργείου, Ψυρρή, Πλάκας, Ομόνοιας, αποφασίστηκε αιφνιδίως η λειτουργία Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου χωρίς καν το κτίριο αυτό να τηρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη λειτουργία του. Στον παρόντα σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το ιστορικό όλων των ενεργειών και αποφάσεων με παραπομπές στις πρωτότυπες πηγές.

Ο Σύλλογος Παναθήναια και τα μέλη του στηρίζουν γονείς, μαθητές και συλλόγους σε κάθε προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το δικαίωμα πρόσβασης στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Ζητάμε από όλους τους αρμόδιους, πολιτικούς και υπηρεσιακούς, να μεριμνήσουν για άμεση ανάκληση των αποφάσεων που καταργούν σχολεία και αναγκάζουν παιδιά και γονείς να διανύουν χιλιόμετρα προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση τόσο στο Ιστορικό Κέντρο όσο και στο Κολωνάκι.

Παρακαλούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων που δυσκολεύουν την πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση σε εκατοντάδες μαθητές της Αθήνας.
Το ΔΣ του Συλλόγου ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση