GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ «ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! Συζητήθηκε στο ΣτΕ το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους...

Με καθυστέρηση «συμμορφώθηκε» τελικά το Δημόσιο στην προδικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποστείλει στοιχεία για το πρόστ...


Με καθυστέρηση «συμμορφώθηκε» τελικά το Δημόσιο στην προδικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αποστείλει στοιχεία για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, με αποτέλεσμα να συζητηθεί ύστερα από ένα μήνα το θέμα, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Προς έκπληξη όλων, όμως τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ήταν μόνο στατιστικά για τον αριθμό είτε των θανάτων στις ΜΕΘ, είτε των διασωληνωμένων ανά ηλικιακή ομάδα αλλά και εκτιμήσεις για τον αριθμό των θανόντων άνω των 59 ετών.

«Τα στοιχεία αυτά είναι ανεπαρκή και δεν απαντούν στα κρίσιμα σημεία του θέματος. Το μέτρο της επιβολής του προστίμου είναι ρατσιστικό και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Το Δημόσιο οφείλει να σεβαστεί τους ηλικιωμένους οι οποίοι σε όλη τους τη ζωή έχουν προσφέρει. Το Δημόσιο προσβάλει την τρίτη ηλικία, την κοροϊδεύει, την εκβιάζει με το κατάπτυστο αυτό μέτρο της επιβολής προστίμου», σχολίασαν οι δικηγόροι των προσφευγόντων οι οποίοι έχουν στραφεί σε βάρος της σχετικής υπουργικής απόφασης. «Τα στοιχεία του Δημοσίου καταγράφουν το αυτονόητο, χωρίς να λένε κάτι παραπάνω από όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά και να δικαιολογούν την επιβολή του μέτρου, αλλά και χωρίς να απαντούν γιατί επελέγησαν οι μεγάλες ηλικίες, αφού το 90% των ασθενών από COVID-19 είναι κάτω των 60 ετών», συμπλήρωσαν, επισημαίνοντας παράλληλα την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, αφού μεγάλος αριθμός πολιτών άνω των 60 ετών λαμβάνει συντάξεις στα επίπεδα των 300-400 ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Δημοσίου επικαλέστηκαν δύο υγειονομικές εκθέσεις στις οποίες, όπως είπαν, στηρίχθηκε η εκτίμηση των υγειονομικών δεδομένων και κρίθηκε αναγκαίο το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ. Υπεραμύνθηκαν δε της συνταγματικότητας της επιβολής του προστίμου, αρνούμενοι πως παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και προσβάλλει την προσωπικότητα των πολιτών.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. Υπενθυμίζεται πάντως πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εδώ και δύο μήνες έχει ανακοινώσει την αναστολή επιβολής του προστίμου, από τα μέσα του περασμένου Απριλίου (15 Απριλίου 2022).

2 σχόλια

  1. Εκει στο ΣτΕ τι περιμενετε;Σας αγνοησε το δημοσιο τη πρωτη φορα,σας εμπαιζει με τα στοιχεια,που δεν εχουν καμμια σχεση[μπορει να φατε και μαιμουδες]με την Συνταγματικοτητα του μετρου.Περιμενετε αριθμους που ποτε δεν συνελλεξαν σωστα.Η υποθεση ειναι καραμπαμπαμ αντισυνταγματικη κι ας λεει ο πουλημενος Βαγγελης και η πουλημενη γαλοτσα ο καθηγητης του.Εκτος αν περιμενετε μετα τις εκλογες με την ελπιδα οι εκβιαστες σας να μην εχουν δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασα να σας πω,ετσι για τη στατιστικη που θα σας πασσαρουν:64 ετων,τελειως ανεμβολιαστος θετικος με ιικο φορτιοCt 19,2[βαρυ] 3μερες πυρετο κατω του 39,χωρις αλλα συμπτωματα,με παρελθον[πριν 4 χρονια]βαριας βρογχοπνευμονιας.Αμα τα βρειτε σκουρα,πειτε μου να σας εξηγησω μαθηματικα,την αρχη της αναλογικοτητας,αναγκαιοτητας και αποτελεσματικοτητας.Θυμηθειτε οτι πλεον και αρκετες αποφασεις ειναι κατα της υποχρεοτηκοτητας,οπως και η επισημη σελιδα για τα εμβολια,του υπουργειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση