GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ το Athens Pride στο κέντρο της Αθήνας...

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή βρίσκεται η πορεία για το εφετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride στο κέντρο της Αθήνας.  Το κέντρο της ...


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή βρίσκεται η πορεία για το εφετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride στο κέντρο της Αθήνας. 

Το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το απόγευμα κατακλύστηκε από χρώματα και σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ μετά την μεγάλη παρέλαση στο Σύνταγμα, ξεκίνησε  συναυλία στην οποία συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες ανάμεσά τους η Έλενα Παπαρίζου και οι Onirama. Την εκδήλωση  συντονίζει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Από τις 21:00, στην κεντρική σκηνή στην πλατεία Συντάγματος εμφανίζονται:
Έλενα Παπαρίζου
Onirama
Marseaux
Joanne
Iasonas Mandilas
Κατερίνα Βρανά – Katerina Vrana
ody icons
Sam Albatros
Mary Sunshine
Παρουσιάζει ο Γιώργος Καπουτζίδης











Δήλωση Γιατρομανωλάκη

«Το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας είναι μια μέρα γιορτής και υπερηφάνειας αλλά και μια μέρα διεκδίκησης ισονομίας και μια μέρα μνήμης για τους αγώνες κατά των διακρίσεων. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του Pride η Ελληνική Κυβέρνηση ήταν παρούσα με περίπτερο, ένα ακόμα σημαντικό βήμα σε μια σειρά βημάτων που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια. Είχα τη χαρά να δω συνάδελφους και συνεργάτες, μέλη της Εθνικής Επιτροπής για την Ισότητα ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και πολλές ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες και αγαπημένα πρόσωπα», τόνισε -σε ανάρτησή του- ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.



Αλέξης Τσίπρας
Έκκληση στην κυβέρνηση να ψηφίσουν μαζί την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, για τον πολιτικό γάμο για όλους, την τεκνοθεσία και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, απηύθηνε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στο Athens Pride.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε και έναν σύντομο διάλογο με τον τηλεπαρουσιαστή, Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος του είπε: «Εγώ θα κάνω μία ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής. Εύχομαι να συνεργαστείτε όλοι, γιατί όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν είμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς, τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί».




ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει ενεργά και φέτος στη γιορτή του Athens Pride. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το περίπτερο του κόμματος επισκέφθηκε μαζί με στελέχη, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα διεκδικούμε μαζί με όλους τους προοδευτικούς πολίτες μια ανοιχτή κοινωνία που θα βάζει τέλος στις διακρίσεις και θα αγκαλιάζει τις αξίες της συμπεριληπτικότητας. Το μήνυμα είναι ένα: ο κάθε άνθρωπος αγαπά όπως θέλει και όποια θέλει. Η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα. Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει για την πλήρη άρση των διακρίσεων που υπάρχουν κατά των ΛΟΑΤΚΙ+. Χαρούμενο Pride!»

Δήλωση Βαρουφάκη
«Είμαι πολύ περήφανος για το Pride. Τόσοι άνθρωποι πάλεψαν για να καθιερωθεί, το ότι καθιερώνεται είναι μια ανατρεπτικότατη στιγμή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι άνθρωποι που τόσα χρόνια τρομοκρατούνταν από μία κοινωνία που δεν τους ανεχόταν να μπορούν να γιορτάζουν όλοι μαζί», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση