GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ! Η ΚΙΝΑ ετοιμάζεται να κάνει Ουκρανία την Ταϊβάν και απειλεί τις ΗΠΑ...

Θα υπάρξει νέα εστία έντασης;  Η Κίνα «δεν θα διστάσει να ξεκινήσει πόλεμο», εάν η Ταϊβάν κηρύξει την ανεξαρτησία της σύμφωνα με έναν εκπρόσ...


Θα υπάρξει νέα εστία έντασης; 

Η Κίνα «δεν θα διστάσει να ξεκινήσει πόλεμο», εάν η Ταϊβάν κηρύξει την ανεξαρτησία της σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, σε μία δήλωση που ανεβάζει το θερμόμετρο και απομακρύνει την παγκόσμια ειρήνη

«Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, ο κινεζικός στρατός δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να ξεκινήσει πόλεμο, όποιο κι αν είναι το τίμημα», είπε ο Γου Κιάν, μεταφέροντας τις δηλώσεις του Κινέζου υπουργού Άμυνας Ουέι Φενγκέ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν  στην Σιγκαπούρη συνομιλίες ενώπιος ενωπίω και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις θέσεις τους για την Ταϊβάν, μια μείζονα πηγή εντάσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Ο Όστιν κάλεσε την Κίνα «να αποφύγει περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες» στο ζήτημα της Ταϊβάν, σύμφωνα με αμερικανική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ταϊβάν θεωρεί εαυτόν ως «Κίνα» δεν έχει αναγνωρίζει ποτέ την κινεζική κομμουνιστική κυβέρνηση του Πεκίνου. Είναι άλλωστε η περιοχή που κατέφυγαν οι εθνικιστές του Τσανγκ Καϊ Σεκ μετά την ήττα τους από τους κομμουνιστές του Μάιο Τσε Τουνγκ το 1947.

Τώρα, προειδοποιεί ότι θα κηρύξει την ανεξαρτησία της, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε νομιμοποίηση της δράσης του Πεκίνου σε βάρος του νησιωτικού κράτους

Το ζήτημα είναι ότι και το Πεκίνο θεωρεί το ίδιο: Λέει ότι η Ταϊβάν είναι κομμάτι της Κίνας, υπό την κατοχή των διασπαστικών εθνικιστών και οφείλουν «να την απελευθερώσουν».

«Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, ο κινεζικός στρατός θα τον συντρίψει και δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να ξεκινήσει πόλεμο, όποιο κι αν είναι το τίμημα», είπε ο Γου Κιάν, μεταφέροντας τις δηλώσεις του Κινέζου υπουργού Άμυνας Ουέι Φενγκέ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Λ.Όστιν από την άλλη, κάλεσε την Κίνα «να αποφύγει περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες» στο ζήτημα της Ταϊβάν, σύμφωνα με αμερικανική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες.

Όλα αυτά, ενώ τα επεισόδια είναι διαρκή: Η κινεζική Αεροπορία απογείωσε πάνω από 10 μαχητικά κρούσης για προσομοιώσεις πυραυλικών κτυπημάτων εναντίον της Ταιβά σε ασκήσεις νυχτερινών επιδρομών γύρω από την Ταϊβάν και τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας πριν μερικές ημέρες.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;;; ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ;;; Η ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση