GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΙΝΕ ΡΟΜΠΑ ο Ant1! ΕΚΑΝΑΝ ΦΟΒΕΡΗ ΓΚΑΦΑ για τον δολοφόνο του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού...

Σε μεγαλειώδη γκάφα υπέπεσε ο Ant1 σε ρεπορτάζ του για τη δολοφονία του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε καθώς βάφτιζε δολοφόνο τον Χιντ...


Σε μεγαλειώδη γκάφα υπέπεσε ο Ant1 σε ρεπορτάζ του για τη δολοφονία του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε καθώς βάφτιζε δολοφόνο τον Χιντέο Κοτζίμα, έναν εκ των διασημότερων δημιουργών βιντεοπαιχνιδιών και «πατέρα» του Metal Gear Solid με πωλήσεις άνω των 56 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Συγκεκριμένα, στο δελτίο ειδήσεων προέβαλε φωτογραφίες του Χιντέο Κοτζίμα, λέγοντας ότι ο δράστης «είχε πάθος με τον Τσε Γκεβάρα». Το κανάλι «εμπνεύστηκε» από Γάλλο πολιτικό ο οποίος είχε κάνει σχετικό Tweet, το οποίο στη συνέχεια διέγραψε άρον άρον.

Ο Χιντέο Κοτζίμα είναι Ιάπωνας σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, γνωστός για τη δημιουργία της βραβευμένης σειράς Metal Gear. Το 2005 ίδρυσε το τμήμα ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Kojima Productions, υπό τον έλεγχο της Konami, ενώ το 2011 έγινε αντιπρόεδρος της Konami Digital Entertainment. Το 2015, η Kojima Productions αποσχίστηκε από την Konami και έγινε ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής.

Το θέμα σχολιάστηκε και σε  ρωσικά ΜΜΕ:

«Σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι σε ένα ρεπορτάζ για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο Χιντέο Κοτζίμα εμφανίστηκε με σοβιετικό καπέλο και με ένα πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα αντί του πραγματικού δολοφόνου, Τετσούγια Γιαμαγκάμι.
Λόγω μιας μικρής ομοιότητας με τον εγκληματία, στο ελληνικό μέσο…μπέρδεψαν τον δολοφόνο με τον πρώην διευθυντή της Konami και συγγραφέα της διάσημης σειράς Metal Gear.
Η έκδοση PlayStation LifeStyle γράφει ότι αυτό το fake news διαδόθηκε χθες από τον Γάλλο πολιτικό Damien Rieu. Όταν οι σχολιαστές επισήμαναν το λάθος εκείνος άρον άρον διέγραψε την ανάρτηση.
Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες ελήφθησαν ενεργά από τα κανάλια του Telegram και ακόμη και από ορισμένα σοβαρά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Kojima δεν έχει σχολιάσει ακόμη την κατάσταση».

Η γκάφα δεν πέρασε απαρατήρητη και στα social media, με δεκάδες χρήστες απ' όλο τον κόσμο να ζητούν εξηγήσεις από τον Ant1.





1 σχόλιο

  1. Ειναι,οπως λεμε,hideo dimosiografo[στο τουιτερ το βρηκα με τη σκατοφατσα του Χ"νικου,δεν ειναι δικο μου]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση