GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα με αεροπλάνο...

Ο  πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, ο οποίος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις των προηγο...


Ο  πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, ο οποίος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι σχεδίαζε να φύγει με πλοίο, αφού στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο φέρονται να τον απώθησαν με ταπεινωτικό τρόπο. Ένα πολεμικό πλοίο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αρχηγού του κράτους το Σάββατο από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πολιορκούσαν διαδηλωτές, στο λιμάνι του Τρινκομάλε, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Το κοινοβούλιο της Σρι Λάνκα θα συνέλθει εκ νέου την Παρασκευή και ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί από τους βουλευτές στις 20 Ιουλίου. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να κυβερνήσει για έξι έως οκτώ μήνες μέχρι η χώρα να μπορέσει να αντέξει οικονομικά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση