GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο ΡΟΛΟΣ (της ηγεσίας) της Εκκλησίας στις καταστροφές της Αττικής...»

Πάνος Παπαγιαννόπουλος   Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.  Η Ελληνική εκκλησία έπαιξε καί παίζει σημαντικό ρόλο στις κατα...


Πάνος Παπαγιαννόπουλος 
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. 
Η Ελληνική εκκλησία έπαιξε καί παίζει σημαντικό ρόλο στις καταστροφές τής Αττικής... Μέσω τής Μονής Πεντέλης παραχωρούσε για πολλά χρόνια κομμάτια δασικής έκτασης σε Πεντέλη και Διόνυσο με παραχωρητηρια τού Σουλτάνου!!!!
Παράδειγμα για το πώς λειτουργούσε το σύστημα....
Τη δεκαετία τού 1970 πουλούσε κομμάτια τεσσάρων στρεμμάτων έναντι 100 χιλιάδων δραχμών σε μεσίτες....
Οι μεσίτες τα πουλούσαν τετρακόσιες χιλιάδες μέσα σε λίγους μήνες.... Έτσι ξεφύτρωναν βίλλες παντού γιατί χρησιμοποιούσαν τη στρεμματικη άδεια για 120 τετραγωνικά μέτρα αν και έχτιζαν 250 το λιγότερο!!!!
Την δεκαετία τού 1980 η Ελληνική Εκκλησία τα πουλούσε 1 εκατομμύριο τα αντίστοιχα κομμάτια με συμβόλαια πού η τιμή ήταν 100 χιλιάδες!!!!
Ο νόμος τού Τρίτση τούς εξαγρίωσε.....
Εφ όσον υπήρχαν 37 πεύκα μέσα στα κομμάτια αυτά χαρακτηρίζονταν δασική έκταση!!!! Έτσι δεν έβγαινε άδεια....
Τι έκαναν τότε; Άρχισαν τίς φωτιές!!!!!
Έτσι αποχαρακτηρίζονταν από δασικές εκτάσεις !!!!
Δεν τούς έφτανε αυτό...
Η μαφία των μεσιτών έκοβε με νόμο τού Καραμανλή τα 4αρια οικόπεδα σε τέσσερα εξ αδιαιρέτου!!!!
Έτσι έβγαιναν με μία άδεια τέσσερα σπίτια που βέβαια έπρεπε να είναι το καθένα τριάντα τετραγωνικά!!!!
Βέβαια όλα ήταν πάνω από 120 τετραγωνικά παρανόμως και αυθαιρέτως....
Και οι φωτιές συνεχίζονταν για να γίνουν νέοι αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων....
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την ευκολία τής λειτουργίας τους ήταν η παραχώρηση οικοπέδων στην Πεντέλη και στό Διόνυσο σε πολιτικούς και ανώτερους δικαστικούς....
Εκατοντάδες πολιτικοί και δικαστικοί έχουν βίλλες στη περιοχή!!!!!
Χαρακτηριστικά αναφέρω.....
Σαρτζετάκης, Κουλούρης, και 120 δικαστικοί και εισαγγελείς στη Πεντέλη.....
Καραμανλής στη Παλλήνη!!!!
Γιατροί και καλλιτέχνες στην Καλλιτεχνιουπολη καί στον Βουτζά.....
Δικαστικοί και γιατροί στα Δικαστικά, όπου εκεί πουλήθηκαν απ' την εκκλησία στα σωματεία τους!!!! Αναφέρομαι για τή περιοχή Σχινιά!!!!!Αν λοιπόν υπάρχουν υπεύθυνοι, πρώτη είναι η Εκκλησία και μετά οι δημοτικοί άρχοντες πού ήθελαν να γίνουν δήμαρχοι από κοινοτάρχες!!!!
Βεβαίως σε δεύτερη μοίρα οι μεσίτες και οι ιδιοκτήτες....
Και πάνω απ' όλους βεβαίως οι πολιτικές ηγεσίες ειδικά τού ΥΠΕΧΩΔΕ!!!!!Χώρια που επί δεκαετίες η μονή ενοικίαζε το βουνό σε αετονύχηδες λατόμους μαρμάρου για ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΞΌΡΥΞΗ μαρμάρου, ενώ έπρεπε να γίνεται υπόγειος μέσω στοών, με αποτέλεσμα σήμερα να χάσκουν δύσμορφες πληγές στο βουνό μη θεραπεύσιμες !!Η υπόγειος μέσω στοών εξόρυξη μέσω στοών είναι δαπανηρή και θα επέφερε χαμηλότερο ενοίκιο στους καλόγερους της μονής.Γιαυτό και ενοικίασαν το βουνό για επιφανειακή εξόρυξη, επιτυγχάνοντες υψηλό ενοίκιο μεν, αλλά και ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή στο πεντελικό όρος.Το πεντελικό μάρμαρο θεωρείται το καλλίτερο παγκοσμίως μάρμαρο σε λευκότητα και σκληρότητα-αντοχή.Σήμερα, επιτέλους, έχι απαγορευτεί η εξόρυξη του για λόγους προστασίας του πεντελικού όρους.Κλαίνε οι καλόγεροι της μονής !
(Από Axtenisto Kadaifi)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση