GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ...»! ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ η Κ. Σακελλαροπούλου με τη δήλωσή της για τον Λιγνάδη...

Καθώς ο  Δημ. Λιγνάδης παραμένει εκτός φυλακών παρά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό για δύο βιασμούς ανηλίκων, ενώ οι αντιδράσεις συνεχίζοντ...


Καθώς ο  Δημ. Λιγνάδης παραμένει εκτός φυλακών παρά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό για δύο βιασμούς ανηλίκων, ενώ οι αντιδράσεις συνεχίζονται, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη δεξίωση για την 48η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής, προκάλεσε αίσθηση και ανάμεικτα σχόλια με μια έμμεση πλην σαφή αποστροφή της για το θέμα. 

«Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», δήλωσε, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε ανάλογο πνεύμα, πρόσθεσε ότι «οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους και οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αποστολή τους. Κρίνονται για τις αποφάσεις τους, δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας».

Διαβάστε την ακριβή αναφορά της:
«Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

1 σχόλιο

  1. Αντε τραβα σπιτι σου ρε τσολι και παρε και τον σαβουρογαμη γκομενο που ταιζουμε τζαμπα.Για ποιο περι δικαιου αισθημα ρε τσοκαρο;Δηλαδη ενας καταδικασμενος παιδοβιαστης ειναι ακινδυνος γιατι;Εκανε ειδικη θεραπεια;Μεταμελησε;Τουναντιον.Αρα συνεχιζει να ειναι επικινδυνος για την κοινωνια και σαν υποδικος και σαν καταδικος.Και η επιστημη της ψυχολογιας και της ψυχιατρικης,δεν συμπεριλαμβανεται στο κοινο περι δικαιου αισθημα.Καταλαβαινω τη πρεμουρα σου για τους παιδοβιαστες,κοιτα να ξεμπλεξετε τον φιλο σου τον Ζαφειριου,και μαγκια αλλου.Α!και μην ξεχνας:Ολα αυτα που καιγονται εχουν αυτουργο και σενα και αυτο ειναι καταγγελια.Μαζεψτα λοιπον γιατι αυτη η θεση που ευτελιζδις δεν ειναι για λουμπινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση