GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα στρπτιζ δεν καλύπτουν την διαφθορά...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Μπόρις Τζόνσον τέλος. Ο πιο Ρωσοφοβικός ηγέτης της Ευρώπης, μετά τον...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Μπόρις Τζόνσον τέλος.
Ο πιο Ρωσοφοβικός ηγέτης της Ευρώπης, μετά τον... Ντούντα της Πολωνίας, ο ηγέτης, που κραύγαζε να "ρίξουν τον Ασσαντ, από την εξουσία" και να "νικήσουν τον Πούτιν" οι Ευρωπαίοι, αυτός που υπαγόρευε κάθε βήμα της τακτικής του Ζελένσκι, αυτός είναι που τελικά, αποχωρεί, από την εξουσία.
 Μπορεί ο πρωθυπουργός να κατάφερε να επιβιώσει από την προ ημερών, ψήφο δυσπιστίας, αλλά μπήκε σε μια άλλη ιστορία, που αποδείχτηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Μιλάμε για το σκάνδαλο γύρω από το βουλευτικό «μαστίγιο» (δηλαδή τον βουλευτή που διατηρεί την κομματική πειθαρχία και ενιαία έκφραση στην ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική παράταξη) Κρις Πίντσερ. Αποδείχθηκε ότι ο κ. Πίντσερ, στη συνήθη κατάσταση μέθης των Τόρις, κακοποίησε δύο άνδρες.
Αυτό επηρέασε άμεσα τον Μπόρις Τζόνσον - όχι επειδή ο βουλευτής με τις πράξεις του πρόσβαλε τον πρωθυπουργό, αλλά επειδή ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις σεξουαλικές ανησυχίες του κ. Πίντσερ. Και, γνωρίζοντας, όχι μόνο τον προώθησε μέσα στο κόμμα, αλλά ήταν επίσης περήφανος που "οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε σεξουαλική παρενόχληση (σεξουαλικά παράσιτα) τον ψηφίζουν".
Μετά από αυτό, οι υπουργοί άρχισαν να πηδούν, από το πλοίο. Πρώτοι παραιτήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak και ο υπουργός Υγείας Sajid Javid.
"Η κοινωνία έχει το δικαίωμα να περιμένει ότι η κυβέρνηση θα διοικείται σωστά, σοβαρά και ικανά. Ας είναι αυτή η τελευταία μου δουλειά ως υπουργός, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να αγωνιστώ γι' αυτά τα πρότυπα, και ως εκ τούτου παραιτούμαι… Δεν μπορώ να το κάνω πια", δήλωσε ο Rishi Sunak.
 Ο θεμελιώδης λόγος, φυσικά, είναι η οικονομία. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι η ύφεση στην εθνική οικονομία θα είναι βαθύτερη και πιο σοβαρή από ό,τι σε άλλες βιομηχανικές χώρες. Εξάλλου, η κοινή για όλους οικονομική κρίση και η κρίση μετά τον κορωνοϊό επικαλύπτονταν, επίσης, δήθεν από τις συνέπειες της διακοπής των οικονομικών δεσμών με την ΕΕ λόγω του Brexit.
Και δεν είναι ότι ο Μπόρις δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την οικονομία, αλλά, αντίθετα, έκανε τα πάντα, για να την επιδεινώσει, συγκρουόμενος με Κίνα και Ρωσία.
Ήταν ο Τζόνσον που έγινε ίσως το κύριο φερέφωνο του «πάρτι του πολέμου», καλώντας το Κίεβο να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Ήταν αυτός που δημιούργησε  τη συμμαχία των πιο ορκισμένων εχθρών της Ρωσίας. Και ήταν η συνάδελφός του, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ,(αυτή ούτε Γεωγραφία δεν ξέρει), που απαίτησε  "να εργαστούν ακούραστα για να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα κερδίσει μέσω στρατιωτικής βοήθειας και κυρώσεων".
Πάντως, το κάρμα είναι κάρμα και τα στρπτιζ δεν καλύπτουν την διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση