GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ... η ενοχλητική ιστορία που δεν διδάσκεται!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Μια φορά κι έναν καιρό... υπήρχαν οι Γυναίκες του Αφγανιστάν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Μια φορά κι έναν καιρό...
υπήρχαν οι Γυναίκες του Αφγανιστάν...

«Συγχαίρω τους συμπατριώτες μου, τους γενναίους στρατιώτες, τους αδελφούς μου Παστούν και Μπαλούχους, και τους εργάτες της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Αμερικής για την πρώτη επέτειο της επανάστασης του Σάουρ.
Η επανάσταση του Saur δεν περιορίζεται στους εργάτες και τους στρατιώτες του Αφγανιστάν. Είναι η επανάσταση των εργατών και των καταπιεσμένων μαζών όλου του κόσμου.
Αυτή η Επανάσταση, η οποία πραγματοποιήθηκε από ένοπλους στρατιώτες υπό την ηγεσία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος του Αφγανιστάν, είναι μια τεράστια επιτυχία και μια νίκη για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η επανάσταση είναι ένα σημείο αναφοράς και έμπνευσης για την επανάστασή μας, που έχει αρχίσει και πάλι να ταρακουνάει τον πλανήτη.
»

✮ Νουρ Μουχαμάντ Ταρακί, στην πρώτη επέτειο της "Λαϊκής Εξέγερσης του Σαούρ", 27 Απρίλη 1979
(Πρόεδρος του Αφγανιστάν από το 1978 έως τον Οκτώβρη του 1979 που δολοφονήθηκε)

Αφγανιστάν
Τι υπήρχε πριν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τους Ταλιμπάν που εγκαθίδρυσαν οι ΗΠΑ;
Πριν από 41 χρόνια ονομάστηκε «Δημοκρατία του Δημοκρατικού Αφγανιστάν», και κυβερνούσε το Αφγανικό Λαϊκό Κόμμα που ήρθε στην εξουσία ένα χρόνο πριν, στην «Επανάσταση του Σαούρ» που ανέτρεψε το παλιό καθεστώς.
Η νέα κοσμική και σοσιαλιστική κυβέρνηση προώθησε εκστρατείες για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, για τη χειραφέτηση των γυναικών.
Στις 24 Δεκέμβρη 1979 η Σοβιετική Ένωση παρενέβη για τη διάσωση της Λαϊκής Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση από τους "μουτζαχεντίν" που υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι τους.
"Οι τζιχαντιστές είναι χρήσιμοι" είναι το δόγμα σκέψης που καθοδηγεί τις ΗΠΑ. Ο Μπιν Λάντεν, μελλοντικός ηγέτης της Αλ Κάιντα, ανακηρύχθηκε «μαχητής της ελευθερίας», ενώ σήμερα η σοβιετική παρέμβαση, που ζητήθηκε από την Αφγανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζεται στα βιβλία της ιστορίας ως ιμπεριαλιστική εισβολή στο Αφγανιστάν.
Στη δεκαετία του 90 χρησιμοποίησαν τους Ταλιμπάν, μετά τους απομάκρυναν.
Η χώρα που κατέλαβαν στρατιωτικά οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ με τη συνδρομή της αποικίας Ευρωπαϊκή Ένωση (με τη συμμετοχή, αποστολή στρατού για δήθεν ανθρωπιστική δράση και της αποικίας "Ελλάδα"), κατάφερε να παράγει το 90% της παγκόσμιας διακίνησης ηρωίνης.
Σήμερα οι Ταλιμπάν επέστρεψαν και είναι μια ιστορία που όλοι πρέπει να γνωρίζουν, γιατί δείχνει πώς τα ιμπεριαλιστικά σχέδια μπορούν να παρασύρουν ανθρώπους στην άβυσσο του πολέμου, του σκοταδισμού και της μιζέριας, για τα κέρδη των πολύ λίγων.

Το Αφγανιστάν πριν το πραξικόπημα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της "πολιτισμένης" Ευρώπης.
Υπήρξε μια εποχή όπου αυτή η χώρα ήταν ζωντανή και γεμάτη ευκαιρίες.
Σύγχρονα κτίρια, τεχνολογία και εκπαίδευση εμπλούτισαν ένα άγονο τοπίο στο οποίο οι γυναίκες φορούσαν φούστες, οδηγούσαν, άκουγαν μουσική ελεύθερα και σπούδαζαν στα Πανεπιστήμια.
Οι φωτογραφίες εκείνης της περιόδου μαρτυρούν μια χρυσή εποχή μακριά από τον σκοταδισμό, και από τη μιζέρια που βασιλεύει σήμερα.
Αφγανές γυναίκες ακολουθούν καριέρα σε όλους τους τομείς των επιστημών, δραστηριοποιούνται σε όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις και διδάσκουν στις πανεπιστημιακές έδρες στην Καμπούλ.
Ακόμη και στη μόδα οι Αφγανές πρωτοπόρησαν.
Οι απλοί άνθρωποι είχαν μια αίσθηση ελπίδας, και προέβλεπαν ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.
Όλα αυτά χάρη στη Σοβιετική Ένωση.
Οι "πολιτισμένοι" δυτικοί που κατέστρεψαν αυτή τη χώρα, τι έλεγαν για την ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν;
Σήμερα δεν το λένε πια, όχι από ντροπή, αλλά επειδή έχασαν και το Αφγανιστάν!
 
Βλέπε περισσότερα, 17 Αυγούστου 2021, σε: Αφγανιστάν: Αυτό προφανώς ΔΕΝ είναι Σαϊγκόν

Αφγανιστάν... Καμπούλ... πριν την "εξαγωγή δημοκρατίας" από την "πολιτισμένη" δύση...
 
Σήμερα η μπούρκα είναι υποχρεωτική... μετά από είκοσι χρόνια αμερικανικού ιμπεριαλισμού (με τη συμμετοχή ΚΑΙ της αποικίας Ελλάδας, όπως ακριβώς σήμερα στη στήριξη των ΟυκραΝαζί).
Ο σοσιαλισμός δεν απέτυχε, ο ιμπεριαλισμός απέτυχε!

 

Αναλυτικά, σε: Αφγανιστάν: Αυτό προφανώς ΔΕΝ είναι Σαϊγκόν

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση