GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΡΕΤΑΝΙΑ! Ο Σούνακ έχει την υποστήριξη των 100 βουλευτών για να θέσει υποψηφιότητα...

Ο Ρίσι Σούνακ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Μπόρις Τζόνσον, είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος που συγκέ...



Ο Ρίσι Σούνακ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Μπόρις Τζόνσον, είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος που συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 100 βουλευτών-υποστηρικτών του ώστε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Και η Πένι Μόρντοντ
Την πληροφορία αυτή μετέφερε μέσω του Twitter πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας The Guardian. Η ψηφοφορία, εφόσον οι διεκδικητές του αξιώματος είναι περισσότεροι από δύο, θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε νωρίτερα χθες Παρασκευή ότι προτίθεται να θέσει και αυτή υποψηφιότητα. Η διορία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα της Δευτέρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διαδικασία fast-track

Εντός του συντηρητικού κόμματος έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία fast-track για την εκλογή νέας ηγεσίας προκειμένου ν’ αναδειχθεί ο αντικαταστάτης της Λιζ Τρας, η οποία προχθές Πέμπτη ανακοίνωσε την παραίτησή της, ύστερα από μόλις έξι εβδομάδες στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 28 Οκτωβρίου το αργότερο, και οι υποψήφιοι που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να προταθούν από τουλάχιστον 100 συντηρητικούς βουλευτές – που σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα υπάρχουν το πολύ τρεις υποψήφιοι.

Η τελική δυάδα
Οι βουλευτές στη συνέχεια θα επιλέξουν την τελική δυάδα και θα υπάρξει ενδεικτική ψηφοφορία για να φανεί ποιον στηρίζει η πλειοψηφία. Εάν το πρόσωπο που θα βρεθεί στη δεύτερη θέση δεν αποχωρήσει, τότε τα μέλη του συντηρητικού κόμματος θα προσέλθουν στις κάλπες, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται έως την Παρασκευή.

Δεδομένων των διαφορών εντός του κόμματος, δεν υπάρχει κάποιος προφανής ενωτικός υποψήφιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση