GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Η ΛΙΒΥΗ εκχωρεί την ΑΟΖ της (για έρευνες) στην Τουρκία...

Marka2    Πρωτοφανης πρόκληση.  Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου επισκέπτεται τη Λιβυη και θα υπογράψει διμερή συμφωνία για ...

Πρωτοφανης πρόκληση.  Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου επισκέπτεται τη Λιβυη και θα υπογράψει διμερή συμφωνία για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία από τουρκικές εταιρείες για την Εκμετάλλευση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που απαιτεί άμεση και δυναμική απάντηση από την Ελλάδα σημειώνεται στην Λιβύη, όπου η Τουρκία, μισθώνει την λιβυκή ΑΟΖ και αποκτά κυριαρχικά δικαιώματα και απόλυτο έλεγχο, περικυκλώνοντας την Ελλάδα από τα νότια, μέχρι και το ύψος των Επτανήσων!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου, εν μέσω πλήρους μυστικότητας μέχρι τώρα, επισκέπτεται την Τρίπολη για να υπογράψει την σχετική συμφωνία μίσθωσης της λιβυκής ΑΟΖ στην Άγκυρα και στις τουρκικές εταιρείες!

Αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε ούτε τον Δεκέμβριο του 2019 στην πειρατική ανακήρυξη των ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, που προσέφερε στην Τρίπολη κυριολεκτικά σωσίβιο διάσωσης με όπλα και στρατεύματα, καθώς τα στρατεύματα της Βεγγάζης και του στρατηγού Χ. Χαφτάρ είχαν φτάσει στα προάστια της Τρίπολης, ήρθε το μοιραίο 2020: Η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis συνοδευόμενο από τον μισό τουρκικό στόλο στο νότιο Αιγαίο, το οποίο κάνει έρευνες ανενόχλητο επί 3,5 μήνες!






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση